Sığınaklar Bulundu

PKK sığınakları bulundu, yola döşenen patlayıcılar etkisiz hale getirildi. Diyarbakır -Silvan karayoluna PKK mensuplarınca döşenen patlayıcı güvenlik güçlerince kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Sığınaklar Bulundu

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ve Kulp ilçeleri kırsalında ve karayolunda yapılan operasyonda, PKK'lı militanlara ait sığınaklar tespit edilerek imha edildi, Lice-Kulp karayoluna döşenen el yapımı patlayıcı da etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesinin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten ve Lice-Kulp Karayolunda yol kesme eylemlerini gerçekleştiren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depolarının kullanılmaz hale getirilmesi için 27-28 Eylül ile 4-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarını açıkladı.

SIĞINAKLAR BULUNDU

Gerçekleştirilen operasyon kapsamında, örgüt mensupları tarafından kullanıldığı belirtilen 2 sığınağın tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Tespit edilen sığınaklarda 350-400 kilo muhtelif gıda malzemesi, 17 kalem yaşam malzemesi, 10 kalem tıbbi sağlık malzemesi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan  2 adet 12 kiloluk tüp, 10 büyük pil, 50 metre kablo ele geçirilmiştir" denildi.

Valilik açıklamasında, Lice-Kulp kara yoluna yerleştirilmiş uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının da olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Diyarbakır- Silvan karayolunda üzerinde bulunan Bağdere Jandarma Karakolu yakınlarında yol arama ve tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerince yolda patlayıcı tespit edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yola yerleştirilen patlayıcı kontrollü şekilde infilak ettirildi. Patlamanın etkisiyle yolda çukur oluştu, ulaşım bir süre aksadı. Patlayıcının TNT ile hazırlandığı belirtildi.

POLİS MERKEZİNE BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bir grup yüzleri maskeli terörist tarafından el yapımı bomba atıldı. Saldırıda, ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının ardından kaçan grubun yakalanması için çok yönlü çalışma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler