Görüş Bildir

Silvan'da dilenciler vatandaşları bunalttı!

Silvan’da sayıları git gide artan dilenciler artık vatandaşları bunaltma noktasına getirdi. Silvan’da market işleten bir vatandaş; “Aralarında dilenen çocuklar da var. Küçük çocuklarıyla dilenmeye gelen kadınlar var. Devletin onlara bir an önce barınacak yer ve iş imkanı sunması gerekiyor” diyerek dilencilerden yakındı.

Silvan'da dilenciler vatandaşları bunalttı!

Market işletmecisi olan Kemal Yanık, dilencilerin sayısının her geçen gün daha da arttığını söyledi. Yanık, "Artık gündüzleri onlara yetmiyor geceleri de dilencilik yapıyorlar. Gerçekten içler acısı durumdalar. Silvan’ın dışında çadırlarda yaşıyorlar. Aralarında dilenen çocuklar da var. Küçük çocuklarıyla dilenmeye gelen kadınlar var. Devletin onlara bir an önce barınacak yer ve iş imkanı sunması gerekiyor. Devlet bunlara sınırların kapılarını açıp burada geçici kimlik veriyor ama bunların yanında onlara çalışabilecekleri yeni iş imkanları yaratması gerekiyor. Çok perişan durumdalar. Ülkelerindeki iç karışıklık yüzünden yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar. Bu onlar için çok kötü bir durum. Bazıları ailelerindeki fertlerinden bazılarını kaybetti. Allah kimseye onların yaşadığı acıyı göstermesin. Bir kurtuluş olarak Türkiye’ye kaçtılar. Buradaki yaşam şartları onlar açısından hiç de iç açıcı değil. Onlar için yetkililerin ellerinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor" dedi.

HER KÖŞE BAŞINDA BİR DİLENCİ

Silvan’da her köşe başında bir dilenciye rastlamanın mümkün olduğunu belirten İhsan Doğru adlı vatandaş ise, "Çok perişan durumdalar. Elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlardan bazıları onlara kalabilecekleri evlerini verdiler. Onlara sıcak yemek veriyoruz ama bu onlar için yeterli değil. Çocuk yaşta okula gitmesi gerekenler sokakta dileniyorlar. Hayatın farkında olmayan küçük çocuklar annelerin kucağında dileniyor. Güneşin altında saatlerce dilenip karınlarını doyurmaya çalışıyorlar. Onları görünce vicdanımız sızlıyor. Onlara bir yardım elinin uzatılması gerekiyor. Bazılarına dilenen insanlar çok itici gelebiliyor ama emin olun buna muhtaç olmasalar dilenmezlerdi" ifadelerini kullandı.

-İHA-

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi