Görüş Bildir

Sizleri unutmadık!

Ölümlerden, cinayetlerden, suikastlerden beslenen Egemen güçler 15 yıl önce; İşadamı Mehmet Emin Altındağ'ı, haince sevenlerinden ayırdı. O'nu rahmetle anarken, Siyasal iktidara çağrımız "Devlet, o puslu geçmişle yüzleşmeli!"

Sizleri unutmadık!

DİYARBAKIR- 15 yıl önceydi. Bizler için dün gibi. Türkiye'nin o puslu ve karanlık döneminin, kan emici egemen güçleri.. Ülkenin ve bölgenin her daim "kaos içerisinde" kalmasını, ekonomik kalkınmanın yaşanmaması için, herkes hedefindeydi, o egemen güçlerin..

İşadamı Mehmet Emin Altındağ ve arkadaşı Münir Mennan, işte bundan 15 yıl önce, böylesi puslu bir havada ölüme gittiler.

PUSLU VE KARANLIK DÖNEM

Diyarbakır-Bingöl karayolu Abbalı Karakolu mevkiinde.. Bu mevki herkesçe bilinen bir nokta... Tıpkı Sapanca yolu gibi…

Ölümlerin, infazların yaşandığı ve yaşatıldığı bir nokta.. Altındağ ve Mennan, Erzurum'dan Diyarbakır'a gelirken, şüpheli bir şekilde meydana gelen trafik kazasında, hayatını kaybetti.

Dün ölümünün 15'inci yıl dönümünde anıldı. Altındağ’ın annesi, babası, kardeşleri, çocukları ve sevenleri kabristanını ziyaret edip, dua etti. Aradan geçen yıllara rağmen acılar tazeliğini korurken, yine gözyaşı ve hüzün hâkim oldu. Altındağ anısına Altındağ Öğrenci Yurdunda, Mevlid-i Şerif okutuldu.

GEÇMİŞLE YÜZLEŞİLMELİ

Altındağ’ın ölümünün üzerindeki sır perdesi 15 yıl aradan geçmesine rağmen halen aralanmış değil. Onca şüphe ve iddiaya rağmen hukuki anlamda ailesini ve kamuoyunu tatmin edecek gelişmeler yaşanmazken, Türkiye’nin yakın tarihine damga vuran karanlık olayları aydınlatmayı amaçlayan Ergenekon sürecinde Altındağ dosyasının bu işin dışında tutulması da büyük tepki çekmişti.

Kim kimi koruyor sorusu kafalarda oluşurken, Türkiye'nin toplumsal barışı sağlamada, geçmişiyle yüzleşmesi gerekiyor.

KAZA SIRADAN BİR KAZA DEĞİLDİ

Altındağ'ı ölüme götüren kaza, sıradan bir kaza değildi. Tarih, 25 Nisan'ı 26 Nisan'a bağlayan geceydi. Yıl, 2000.. Karanlık olaylar, Altındağ ailesi ve Diyarbakır Söz Camiası üzerinde yürütülen hukuk dışı süreç ile kazanın meydana geldiği alan ve kazanın oluş şekli, bu işin sıradan bir kaza olmadığını açıkça ortaya koymaya yetiyor. Çünkü baba Altındağ hukuk dışı gözaltına alınmıştı. O da, haberi duyup Diyarbakır'a gelince, Abbalı karakolu mevkiinde kaza süsü verilerek, öldürüldü. Baba Mehmet Ali Altındağ; faili meçhul kazanın çözülmesi halinde, birçok karanlık olayın da ortaya çıkmasına yol açacağına inanılan dosyanın kapatılmak istendiğini düşünüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi