Soygun girişimi!

Önceki gün Gevran Caddesi'nde bir kuyumcunun silahlı ve maskeli kişiler tarafından soyulmasının ardından, dün akşam da aynı bölgede soygun girişimi yaşandı. Son iki ayda 10'a yakın kuyumcu soygun olayı yaşanırken, polisin soyguncuları yakalamaması dikkat çekiyor.

Soygun girişimi!
Diyarbakır'da üç hafta önce üst üste yaşanan kuyumcu soygunlarına yenileri eklendi. Birer gün arayla, Ofis semtinde ikinci soygun olayı yaşandı.

SOYGUNCULAR KAÇTI Alınan bilgiye göre, Yenişehir ilçesi Akkoyunlu Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda soygun girişimi yaşandı. Yüzü maskeli iki kişi saat 18.00 sıralarında kuyumculara gelerek soygun yapmak istedi. Kuyumcunun direnmesi, vatandaşların da müdahale etmesi sonucu silahlı soyguncular kaçtı. Olaydan sonra bölgeye gelen polis ekipleri çalışma başlattı.

ÖNCEKİ GÜN DE SOYGUN Bu arada, soygun olayının yaşandığı yere 200 metre mesafede bulunan Gevran Caddesi'ndeki Prestij Oteli'nin yanındaki kuyumcuda da önceki akşam saatlerinde silahlı soygun olayı yaşanmıştı.

Üç hafta önce ise Bağlar ilçesinde 4 kuyumcu daha silahlı kişiler tarafından soyulmuştu. Diyarbakır'da kuyumcu soygunlarıyla ilgili şu ana kadar kimsenin yakalanmaması dikkat çekiyor. Kuyumcu esnafı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne soyguncuları artık yakalama çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz