Sur İlçemiz Çok Önemli

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, 39. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin Dünya Kültür Mirası" olarak tescillenmesinin ardından Diyarbakır Sur ilçesinin öneminin daha fazla arttırdığını söyledi.

Sur İlçemiz  Çok Önemli

Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR-Diyarbakır’ın Sur ilçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura Diyarbakır Ticaret Borsasını ziyaret ederek Borsa çalışmaları ve borsa kotasyonundaki ürünler hakkında bilgi aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal, Meclis Başkanı Ahmet Ay, Borsa Başkan vekili Şeyhmus Ayhan ile Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özkılıç’ı makamında ziyaret eden Sur ilçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura DTB Başkanı Bal tarafından bilgilendirildi.

Bal kotasyon dahilinde Borsada 61 ürünün tescil işlemlerinin  yapıldığını belirterek,Yapılan bu ürün tescillerinin yanı sıra sektörlerimizin ve kentimizi ilgilendiren konularda da çalışmalar yürütüyoruz dedi.

SUR DİYARBAKIR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ-

DTB Başkanı Bal,Tarihi geçmişi M.Ö.7.500 yıllarına kadar uzanmakta olan ve  dünyadaki en eski yerleşim alanlarının bu bölgede olduğu görülen Diyarbakır’ın Sur ilçesinin kent için büyük önem taşıdığını anlatarak,Sur ilçemizin sınırlarında bulunan  Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin 39. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından "Dünya Kültür Mirası" olarak tescillenmesi bu önemi daha fazla arttığını bu nedenle bundan sonraki yapılacak çalışmalardan dolayı kendilerine başarılar diledi.

Kaymakam Dr. Memduh Tura ise bu konuda üzerlerine düşen çalışmaları titizlikle yaptıklarını belirterek Bal ile DTB yöneticilerine ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz