TYÇP'de liste skandalı

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde Milli Eğitim bünyesinde çalıştırılacak 60 kişilik listede adı olan Örfi Ekin, daha sonra değiştirilen listede 30 kişi ile beraber liste dışında kaldı.

TYÇP'de liste skandalı

DİYARBAKIR- Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Diyarbakır’da 9 ay geçici işçi olarak çalıştırılacak işçilerin alımıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Daha önce kurayla yapılacağı açıklanmasına rağmen bundan vazgeçilerek alımların yetkililer tarafından hazırlanan listelerle yapılması kafalarda soru işaretleri oluştururken, 60 kişinin Milli Eğitim bünyesinde çalıştırılmak ve 30 kişinin de kaymakamlık emrinde görevlendirilmek üzere işe alınacağı Hani, liste skandalıyla çalkalanıyor. İlçe kaymakamı ve ilçedeki yetkililerin katıldığı toplantıda kararlaştırılarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Duman’ın imzasıyla hazırlanan ‘İş Kur programında Hani İlçe Müdürlüğü’nde görevlendirilecek Personel Listesi’nde ismi olan 30 kişinin daha sonra değiştirilen ikinci listede devre dışı bırakıldığı iddia edildi.

GÖREV YERİ BİLE YAZILI AMA

İlk listenin 13. sırasında yer alan ve ilçedeki Şehit Teğmen Hakan Kabil İlköğretim Okulu’nda görev yapacağı yazılan Urfi Ekin, listede adını göremeyince diğer mağdurlar gibi soluğu İş-Kur’da aldı. Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün imzasını taşıyan listenin geçersiz olduğunu öne süren İş-Kur, kendi hazırladığı listeyi ise veremeyeceğini ifade etti. Ekin’in dilekçesine verilen cevapta listenin üçüncü şahıslara verilemeyeceği vurgulandı.

Yaşananlara tepki gösteren Urfi Ekin, ortada dönen bazı oyunlar olduğunu ve resmen aldatıldıklarını söyledi. Ekin, ”Bizler de işsiziz. Evimize ekmek götürmek istiyoruz. Mağdur olmasak asgari ücretle çalıştırılacak 9 aylık geçici işe başvurmazdık. Bize verilen ilk liste kaymakam ve ilçe yetkililerinin katıldığı toplantı ile belirlenmiş. Altında ilçe milli eğitim müdürünün imzası var. Daha sonra bizi listeden çıkarmışlar. İş-Kur’a başvurduk. ‘Hani’deki yetkiliklerin listesi geçersizdir’ dediler. Devletin bir kurumu devletin diğer birimlerinin aldığı kararı tanımıyor“ dedi.

‘BİZİM NE SUÇUMUZ VAR?’

“Biz nelerin döndüğünü biliyoruz.” diyen Ekin, siyasilerin İş-Kur’a baskı yaparak listeyi değiştirdiğini iddia etti. Ekin, ”Siyasilerin, İş-Kur üzerinde baskı yapmasıyla listenin değiştirildiğine dair önemli iddialar var. Çok mağdur,ekmeğe muhtaç,şehir merkezine gelip hakkını aramak için yol parası bulamayan insanlar listeden çıkarılmış. Yazık günah değil mi? Bizim hakkımız yenilerek listeye alınanlar torpilli de biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?. Devletin resmi kurumları ve oy verdiğimiz siyasiler bunları yapıyorsa biz kime güveneceğiz?.Vatandaşın hakkını,hukukunu kim koruyacak? Cumhurbaşkanı, başbakan ve ülkenin söz sahibi insanları TYÇP’deki bu skandallara müdahale etmelidir” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler