Tiyatroda Lise Şenliği

Geleneksel olarak sürdürülen liselerarası tiyatro şenliği sona erdi. Şenliğe katılan Eşbaşkan Anlı, öğrencileri kutladı.

Tiyatroda Lise Şenliği

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Şehir Tiyatrosu’nun kentte yüksek potansiyel taşıyan genç tiyatrocu adaylarını açığa çıkarmak için yapılan 11’inci liselerarası tiyatro şenliği sona erdi. DBŞT oyuncusu Şahabettin Dağ’ın koordinatörlüğünde 10 gün süren şenliği, yaklaşık 4 bin kişi izledi. Şenlikte, Gaffar Okkan Anadolu Lisesi, Diyarbakır Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, İBB Kiptaş TEM Lisesi, Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sezai Karakoç Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Çok Programlı Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nafiye Ömer Şevki Cizrelioğlu Lisesi ve Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı.

TİYATRO GÖSTERİSİ

Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonundaki törene Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Genel Sekreter Fethi Süvari, Genel Sekreter yardımcıları Rojda Balkaş, Hüseyin Bayrak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, öğrenciler, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Öğrencileri kutladıktan sonra kısa bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, bu şehir kültürün ve sanatın başkenti olduğunu söyledi. Anlı, "Hepimiz 8 bin yıllık Mezopotamya geleneğinin ve bu kültürel mirasın takipçileriyiz. 11 kez bu etkinliğin yapılmasının başlı başına bir başarı oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak bunu devam ettireceğiz. Önümüzdeki yıl yapımı tamamlanacak olan bölgenin en büyük kültür ve kongre merkezini açacağız. Seneye katılmak isteyen arkadaşlara sürprizimiz var. 2 bin kişilik bir salonda sahne alacaklar. Tiyatro artık bu kentin en önemli kültürel damarlarından birisidir. Haziran ayında Birleşmiş Milletler UNESCO Daimi Miras Listesi’nin açıklanacaktır. Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri de adaydır. Bu kültürel mirasa sahip çıkalım. Mümkün olduğu kadar kitap okuyun, yabancı dil öğrenin, tarihi, bilimi, sanatı ve edebiyatı herkesten fazla öğrenelim" dedi.

Anlı, daha sonra şenliğe katılan okulların öğretmenlerine plaket vererek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz