Turizm hayat bulacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyarbakır'ımızın var olan kültürel değerlerinin kayıt altına alınması ve dünya tarafından da tescil edilmesi bakımından büyük önem taşıdı. İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış olacağı kanaatindeyim" dedi.

Turizm hayat bulacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine ilişkin, "Diyarbakır'ımızın var olan kültürel değerlerinin kayıt altına alınması ve dünya tarafından da tescil edilmesi bakımından da büyük önem taşıdı. İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış olacağı kanaatindeyim" dedi.

Vali Aksoy, Diyarbakır Valiliğince bir otelde basın mensuplarına yönelik düzenlenen iftar programında, Diyarbakır'ın Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gündeminde zaman zaman öne çıkan haberlerin Diyarbakır kaynaklı olabildiğini ifade eden Aksoy, basın mensuplarının ilin tanıtımında önemli katkısının bulunduğuna vurgu yaptı.

SURLAR VE HEVSEL BAHÇELERİ

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne kaydedilmesiyle kente gelecek turist sayısında ciddi bir artış olacağına dikkati çeken Aksoy, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'ımızın var olan kültürel değerlerinin kayıt altına alınması ve dünya tarafından da tescil edilmesi bakımından büyük önem taşıdı. İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış olacağı kanaatindeyim. Özellikle inanç turizmi bakımından çok önemli değerlerine sahip olan Diyarbakır'ın kültür turizmi bakımından da varolan değerlerinin bu şekilde tescil edilmesi de önümüzdeki süreçte Diyarbakır olarak bizleri önemli bir noktaya taşıyacaktır."

Diyarbakır'ın turizm sektörüne daha fazla bağlanacağını aktaran Aksoy, ulaşım noktasında kente önemli katkı sunacak olan uluslararası havalimanı terminal binasının Eylül sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz