Görüş Bildir

Unesco Kararına Sevinmeyen Aile!

Diyarbakır Surları ile Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak tescillenmesi, kentteki taş ustalarından, bahçelerde sebze yetiştiren çiftçilere kadar herkesi heyecanlandırdı.

Unesco Kararına Sevinmeyen Aile!

Ancak, UNESCO’nun kararına sevinmeyen bir çift var. Saraykapı bölgesinde surların içinde tek göz bir odada yaşayan Kara ailesi kendilerinin atılmasıyla sonuçlanacak gelişmeden rahatsızlar. Nazima Kara 30 yıldan beri oturdukları evden çıkarılmaları durumunda yeni bir ev isteyeceklerini söylüyor.

“Otuz yıldır kocam Süleyman ve dokuz çocuğumla burada yaşadık. Çocuklarım evlendi. Şimdi iki kızım var, bekâr, yanımızda. Evimizi yıka yıka bir oda bıraktı belediye. Şimdi yan yana uzanıp yatıyoruz. Bir küçük tuvaletimiz var, banyo olarak kullanıyoruz aynı zamanda. Şimdi diyorsun ki UNESCO bunu da alacak öyle mi? UNESCO'yu tanımam evimden de çıkmam. Güzellikle olsun istiyorlarsa temiz güzel bir ev versinler öyle çıkarım. Biz de memnun değiliz buradan. Yılan çıkıyor, akrep çıkıyor, fare çıkıyor. Çaresiz olmasak burada kalır mıyız?”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi