Uyandırma süreci başladı

Evinde başından tabancayla vurularak ağır yaralanarak yoğun bakımda tedavisi süren, kamuoyunda katıldığı ses yarışmasıyla tanınan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı uyandırma süreci başladı. Doktorlar, sürecin 24 saat ile 1 hafta arasında sürebileceğini açıkladı.

Uyandırma süreci başladı

Ergani İlçesi'nde, evinde başından tabancayla vurularak ağır yaralanarak yoğun bakımda tedavisi süren, kamuoyunda katıldığı ses yarışmasıyla tanınan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı uyandırma süreci başladı. Doktorlar, sürecin 24 saat ile 1 hafta arasında sürebileceğini açıkladı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, burada yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı verirken,  Kaya'yı vurduğu gerekçesiyle eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan, önceki gün tutuklandı. 'Sesi Çok Güzel' ses yarışmasının jüri üyesi olan ve Mutlu Kaya'yı Ergani'den alarak İstanbul'a götüren ünlü sanatçı Sibel Can, önceki geldiği Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yaralı genç kızı yoğun bakımda ziyaret etmişti. Sibel Can, "İnşallah her şey iyi olacak. Mutlu için dua edelim" açıklamasında bulundu. Mutlu Kaya'nın doktoru Ulaş Aktaş,  genç kızın beyninde oluşan ödemin büyük ölçüde gerilediğini ve bu sabahtan itibaren uyandırma sürecinin başlayacağını söyledi.

UYANDIRMA İŞLEMİNE BAŞLANILDI

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bugün Mutlu Kaya'nın sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Genel durumunda değişiklik yok. Solunum cihazına bağlı olarak takip ediliyor. Sedatif ilaçları kesilerek uyandırma sürecine geçildi. Bu süreç 24 saat ile 1 hafta arasında devam edebiliyor" denildi.

BAKAN YILMAZ AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Kalkınma Bakanı Yılmaz, bir televizyon kanalında katıldığı ses yarışmasıyla tanınan ve evinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hastane Yönetici Doç. Dr. Hikmet İyem ve Kaya’nın babası Mehmet Kaya ile görüşen ve  genç kızın sağlık durumu hakkında bilgi alan Yılmaz, yaptığı açıklamada, Mutlu Kaya'nın sağlık durumunun pazartesi günü netlik kazanacağını söyledi.

Hastanenin tedavi için gerekli altyapıya sahip olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

TEDAVİSİ İÇİN TÜM İMKANLAR

"Doktorlarımız da çok fedakar şekilde gerekli bütün müdahaleleri yapıyor. Gerisi artık hepimizin duasına kalmış durumda. Aile ile görüştük. Failinin yakalanması bir nebze de olsa tesellidir ancak ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailesi son derece üzüntülüdür. İnsanların bu tür fiiller gerçekleştirmesi ve genç yaşta bir insanın bu durumda olması gerçekten acı verici. Allah bir daha böyle hadiseler yaşatmasın. Anne, baba kardeşler ve çevresi için, toplum için acı bir hadise. Bu olaydan herkes gerekli dersleri umarım çıkarır."

Toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirten Yılmaz, "Şiddeti toplumumuzdan, hayatımızdan uzaklaştırmamız lazım. Şiddet kültürüne hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Kimin ne derdi, ne sorunu varsa, diyalog ve müzakere içerisinde çözümler aranmalı. İnsanlar şiddete yöneldikleri zaman hem karşı tarafa zarar veriyor hem de kendi hayatlarını da aslında bir anlamda harcamış oluyor" dedi.

BARODAN HUKUKİ DESTEK

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yönetim kurulu üyeleriyle Mutlu Kaya'nın tedavi gördüğü hastaneye giderek, genç kızın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alıp ailesi ile görüştü. Baro Başkanı Tahir Elçi, Kaya'nın sağlık durumunda pozitif gelişmeler kaydedildiğini belirterek, "Nedeni ne olursa olsun kadınlarımıza ve kızlarımıza yönelik şiddet ve özellikle de silahlı şiddet karşısında olacağız. Böyle köhne ve kabul edilemez anlayışları toplum olarak reddediyoruz. Bu saldırının kadınlara yönelik son saldırı olmasını umuyoruz" dedi.

Elçi, Kaya'ya yapılan saldırıya ilişkin soruşturma sürecini yakından takip ettiklerini belirterek, olayın bütün yönleriyle açıklığa kavuşması ve tüm faillerin cezalandırılması için mağdur aileye baro olarak hukuki destek sunacaklarını söyledi. Mutlu Kaya'nın babası Mehmet Kaya da asıl faile yardım eden başka kimselerin de olduğunu belirterek, bunların da soruşturulmasını istedi. Kaya, Diyarbakır Barosu'ndan hukuki destek istediklerini de dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz