Vatandaşlardan Çöp Tepkisi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde toplanmayan çöpler, vatandaşların tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, yetkililerden sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Vatandaşlardan Çöp Tepkisi

DİYARBAKIR  - Habip Sezer adlı vatandaş, böyle bir durumun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirterek, “Sözde Avrupa Birliği’ne gireceğiz. Böyle çirkin manzaralarla bizi Avrupa Birliği’nin kapısının önünden dahi geçirmezler. Caddede toplanmayan çöpler hem insan sağlığı için risk oluşturuyor hem de etrafa kötü kokular yayıyor. Bunlar Silvan’a yakışmayan şeylerdir. Hadi biz bu görüntülere alıştık diyelim.

ÇÖPLER TEMİZLENMİYOR

Dışarıdan gelen insanlara bu durumu nasıl izah edeceğiz? Dışarıdan gelen insanların hafızasında Silvan, çöpleriyle yer edinecektir. Bu tür şeyler çevrenin görüntüsünü de bozuyor. Hastalıkları da beraberinde getiriyor. Afrika’daki bir ülkede yaşamıyoruz ki böyle çirkin görüntülerle karşılaşalım. Eminim oralarda bile bu tür sorunlar meydana gelmiyordur. Gelişmişlik bakımından birçok ülkenin ilerisindeyiz ama sokaklarımızda ve caddelerimizde çöp yığınlarıyla karşılaşıyoruz. Yetkilerin bir an önce bu duruma el atıp bu sorunu ortadan kaldırması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz