İki kaza üç şehit!

Mardin'de devriye görevi yapan zırhlı araç devrildi, 1 polis, Siirt'teki kazada ise iki köy korucu hayatını kaybetti.

İki kaza üç şehit!

Mardin'de devriye görevi yürüten zırhlı polis aracın devrilmesi sonucu polis memuru Oktay Uçar şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Mardin'in merkez Artuklu ile Yeşilli ilçeleri arasında devriye görevi yürüten Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait zırhlı araç, bilinmeyen nedenle yoldan çıkıp devrildi. Saat 04.00 sıralarında meydana geen kazada yaralanan 2 polis memuru ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Oktay Uçar, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

1 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞ

Mardin'de 1 ay önce göreve başladığı belirtilen evli 1 çocuk babası şehit polis memuru Oktay Uçar'ın cenazesi, için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, ilçe kaymakamları, şehit polisin eşi Zehra Uçar, kızı 2 yaşındaki Cemre, emniyet personeli, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit polis memuru Uçar'ın özgeçmişinin okunması ile başlayan tören, İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu dua ile devam etti.

EŞİNİN TİŞÖRTÜ İLE TÖRENE KATILDI

Törende sık sık sinir krizleri geçiren şehit polisin eşi Zehra Uçar'ın, törende eşinin tişörtünü giyerek alyansını boynuna asması dikkat çekti. Kızı Cemre'ye sarılarak ağlayan Zehra Uçar'ı polisler teselli etmeye çalıştı. Annesinin kucağından inmeyen şehit polisin küçük kızı, tören boyunca annesiyle birlikte ağlaması ve yanındaki polislerin kendisi ile oynaması üzerine gülmesi ise duygusal anlar yaşattı. Eşinin tabutuna küçük kızı ile birilikte sarılan Zehra Uçar, "Beni kime bıraktın? Kızımı, yavrumu, Cemre'mi yetim bıraktın, ne olur geri dön" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Törenin ardından bir ay önce Mardin'de göreve başlayan şehit polis Oktay Uçar'ın cenazesi havayoluyla memleketi Samsun'a gönderildi.

SİİRT'TEKİ İKİ KORUCU TOPRAĞA VERİLDİ

Siirt'in Şirvan İlçesi Oya Köyü'nde yol kontrolü yapan geçici köy korucularını taşıyan minibüsün şarampole yuvarması sonucu meydana gelen kazada, Cevdet Yeyrek ile akrabası Remzi Yeyrek şehit olurken, 4 korucu da yaralandı. Şehit korucular için bugün Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Vali Yardımcıları Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, Emniyet Müdürü Metin Özkan, ilçe kaymakamları, şehit korucu ailelerinin yanısıra, köy korucuları katıldı. Yapılan konuşmadan sonra İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehit korucular defnedilmek üzere Şirvan İlçesi'ne bağlı Oya Köyü'ne götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz