Görüş Bildir

İletişimleri Kesildi!

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesi ve birçok köyde, 17 gün önce sert esen rüzgarla birlikte direklerin devrilmesiyle iletişim bağlantıları kesildi.

İletişimleri Kesildi!

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Aygün, Saltuk, Koçkar, Salkımlı köyleri ile mezraları, Hamzalı köyüne bağlı doğu kısmına düşen mezralar ve Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesi ile Aydınlık, Yeniçakmak, Koçkaya, Binekli, Günlüce, Çağlı, Heybeli, Karşıkaya, Uluağaç, Tatlıca, Yümlüce ve Güçbeyli köylerinde 9 Nisan tarihinde sert esen rüzgarla GSM şirketlerine ait verici direkleri devrildi.

BAZ İSTASYONU DEVRİLİNCE

Devrilme sonucu onlarca köyde yüzlerce abone telefonsuz kaldı. Aradan geçen süre içerisinde girişimlerde bulunan köylüler sorunun çözülmemesinden dolayı mağdur olduklarını söyledi. 17 gündür telefonsuz kaldıklarını belirten Mehmet Çelik adlı köylü, "Yetkililerin mağduriyetimizi önlemek amacıyla kısa sürede çalışmaları başlatmalarını ve bu problemi çözmelerini istiyoruz. Acil bir olayda kimseye haber veremeyeceğiz. Çünkü bulunduğumuz bölgede cep telefonları çekmiyor. 9 Nisan’dan bu yana telefonsuz kaldık" dedi.

KÖYLERDE İLETİŞİM YAPILAMIYOR

Bölgelerindeki tek iletişim hattının cep telefonları olduğunu söyleyen Ömer Şen de, "Yücebağ beldesinin üst tarafında bulunan GSM şirketlerine ait baz istasyonlarının direkleri aşırı rüzgardan dolayı devrildi. Bundan dolayı telefonsuz kaldık ve en ufak bir telefon gereksinimiz olduğu zaman bize kilometrelerce uzaklıkta telefon hattı çeken diğer şebekelerde aramalarımızı yaparak çok büyük sıkıntı yaşıyoruz, yetkililerden bir an önce telefon sorunumuzun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atila Çetinkaya da, bölgede yaklaşık bin 500 abonenin mağdur olduğunu belirterek "Halkımızın daha fazla mağdur olmaması için yetkililerin bir an önce devrilen direklerin onarılmasını ve telefon sorunlarının çözülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi