İmam Hüseyin Camii Yardım Bekliyor

Diyarbakır'ın Ergani yolu üzeri oto galericiler arkasında yapımı devam eden İmam Hüseyin Camii tamamlanmasıyla 830 kapalı alan toplam 3 bin 500 metrekare kullanım alanı ile kentteki en büyük ibadet alanlarından biri olacak.

İmam Hüseyin Camii Yardım Bekliyor

5 bin kişi kapasiteli yapılacak olan devasa cami Diyarbakır'daki en büyük camiler arasında yerini almaya hazırlanıyor. 830 m2 kullanım alanı olan caminin 830 m2'si medrese olarak yapılacak. Cenaze yıkama yeri, taziye yeri ve bayanlara Kur'an kursunun yer alacağı cami 4 minareli ve 27 metre uzunluğunda 10 kubbeyle yapılacak. Yapımına 2015'in birinci ayında başlanan camide 6 aydır çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Ramazan'ın birinci günü alt kısmı ibadete açıldı.

HAYIRSEVERLERİN YARDIMIYLA

Hayırseverlerin yardımıyla yapımına başlanan caminin borçlarının çok olduğu öğrenilirken, kliması olmayan cami cemaati sıcaklardan kavruluyor. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Cami ve Kur'an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yahya Erikli, "Caminin. Hayırseverlerin yardımlarıyla çalışmaları sürdürüyoruz. Şuanda acilen sıcaklıktan dolayı 7 adet büyük boy klima (salon tipi 48'lik) lazım, acil ihtiyaçlarımız mozaik izolasyon, 300 mikap beton, 30 ton demir, tuğla mermer, 225 bin TL borcu var, birinci katın yapım maliyeti 430 bin TL olup 225 bin TL borcu bulunmaktadır. Hayırseverler malzeme desteği verdi" diye konuştu.

3 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Caminin bitirilmesi halinde 3 Milyon TL'ye mal olacağını sözlerine ekleyen Yahya Erikli, "Camii biterse 3 Milyon TL'ye mal oluyor. Bu mübarek Ramazan-ı şerifte başlangıca rahmet ortası mağfiret sonu cehennem ateşinden kurtulmuş olan bu mübarek ayda yapılacak olan hayırların kat kat mükâfatı vardır. Bir zamanlar Hz. İbrahim ve oğlu İsmail ile birlikte Kabe'nin temelini atarken şöyle dedi; Ya rabbi bu Beyt'in temelini bizden kabul et. Allah'ta "Ya İbrahim, Sizinden kabul ettiğim gibi kıyamete kadar yapılacak olan beytleri yapanları da sizden kabul ettiğim gibi onlardanda kabul edeceğim. Yardımlarınız için 0532 2152045 nolu telefonu arayabilirsiniz veya Ziraat Bankası 2000- 68555159–5001 hesap numaralarına yardımlarınızı yapabilirsiniz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz