Görüş Bildir

İtfaiyecilere Gerçeği Aratmayan Tatbikat Yapıldı!

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde iki okulda yapılan yangın tatbikatındaki görüntüler,gerçeği aratmadı. Öğrenciler, başarılı itfaiye erlerini alkışladı.

İtfaiyecilere Gerçeği Aratmayan Tatbikat Yapıldı!

DHA'nın haberine göre; Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Servet Yalçın ile birlikte Nusaybin itfaiye ekipleri, Yıldırım ve Atatürk ilkokullarının bahçesinde, yangın tatbikatı yaptı. Öğrencilere yangın durumunda itfaiyeye ulaşmak için 110 numaralı hattını ücretsiz arayabileceği bilgisini veren Eğitim Şube Müdürü Servet Yalçın, çocuklara bir evde yanan mutfak tüpünü ve yangın söndürme aletiyle o tüpü ve yangını nasıl söndürüleceğini uygulamalı anlattı. İtfaiye erleri, öğrencilerin önünde mutfak tüpünü ateşe verdi. Çocukların korktuğunu gören Yalçın, "Bu şekilde tüp kısa süreli yanıyorsa hemen üzerine ıslak bir battaniye veya bir bez örterek tüpün vanasını kapatın, o söner. Eğer uzun süreli yanıyorsa hemen oradan kaçın ve 110 yangın ihbar hattını arayın" dedi.
Öğrenciler, tatbikatı başarılı bir şekilde yürüten itfaiye erlerini lehinde tezahürat yaparak, sık sık alkışladı. Daha sonra öğrenciler de yanan tüpleri itfaiye erlerinin yardımıyla söndürdü ve tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi