'Bir Paket de Sen Al' kampanyasına Eş Başkanlar desteği

Şengal ve Kobanê için başlatılan “Bir Paket de Sen Al” kampanyasına Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gıda paketleri satın alarak destek verdi. Eş Başkanlar kampanyanın yardım değil “tarihi bir görev ve sorumluluk” olduğuna dikkat çekerek Diyarbakırlılara duyarlık çağrısı yaptı.

'Bir Paket de Sen Al' kampanyasına Eş Başkanlar desteği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur belediyelerinin yerel marketlerin desteğiyle Şengal ve Kobanê’den gelen savaş mağdurlarına destek için yürüttüğü “Bir Paket de Sen Al” kampanyası sürüyor. Kampanya kapsamında Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanları Fatma Arşimet ve M. Ali Aydın ile DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, yerel Çarmar Marketi’ne gitti. Daha sonra Güneş ve Armina marketlerine de giden eş başkanlar yaptıkları açıklamada Diyarbakır halkından “Bir Paket de Sen Al” kampanyasına destek istedi. Eş Başkanlar Şengal ve Kobanêli savaş mağdurları için marketlerden gıda paketleri satın aldı.

DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Şengal ve Kobanê’den yoğun bir şekilde kente gelen insanların bir süredir misafir edildiğini anımsattı. Şimşek, “Amed'in aşının ekmeğinin paylaşılması uzun süreden beri yürütülen bir çalışmadır. O nedenle insanlarımız marketlerimizde satılan kolilerden satın alarak, Kobanê ve Şengal’den gelen insanlarımıza ulaştırabilirler” dedi. Şimşek, herkesi kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Kışanak: Yardım değil, tarihi sorumluluk Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da, “Rojava’da yaşanan trajediyi hepimiz biliyoruz. Orada insanlık adına, onurlu bir yaşam adına, özgürlük adına bir direniş var. Evini köyünü toprağını terk etmek zorunda kalan on binler, ne yazık ki göç yollarına düştü. Bu insanlar büyük bir trajedi ile yüz yüzeler. O nedenle direniş son derece önemli. Hepimizin arkasında durması gereken bir mücadele var. Kobanê’de, Rojava’da kazanacaksak, insanlık kazanacaksa dayanışma ile kazacak” dedi. Diyarbakır halkını, esnafını, kurum ve kuruluşlarını yardım paketlerinden almaya davet eden Kışanak, gösterilecek dayanışmanın tarihsel bir görev olduğunu söyledi. Kışanak şöyle devam etti:

Gıda paketlerinden satın alın “Halkımızı marketlerimizdeki Rojava ile dayanışma paketlerinden almaya davet ediyoruz. Bu bir insanlık görevidir. Bu onurlu bir mücadeleye verilen destektir. Halkımızı kimseye muhtaç etmemek için yerine getirilmesi, yapılması gereken bir tarihi görev ve sorumluluğumuzdur. Yaşlıların, kadınların ve çocukların ihtiyaçlarını halkımızın dayanışması ile giderebiliriz. Bu dayanışmayı sürekli kılmamız lazım. Çünkü evini barkını, köyünü, toprağını terk etmek zorunda kalan, vahşetten kaçmak isteyen on binlerce insan hala çadır kentlerde, zor koşullarda yaşamını sürdürüyor.”

Kampanyanın son derece güvenli bir sistemle çalıştığını ifade eden Kışanak, “Herkes yaptığı yardımın nereye gittiğinden emin olarak bu paketlerden alabilir. Biz yerel yönetimler, halk ve marketler bu dayanışma zincirini kurmalıyız” dedi.

Anlı: Şengal dayanışmayla özgürleşti Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise kent halkına verdiği destekten ötürü teşekkür ederek sözlerine başladı. Diyarbakır halkının altı aydır Şengal ve Kobanê halkını yalnız bırakmadığını belirten Anlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amed, Riha, Batman, Mardin kısacası tüm Bakûr halkı büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Herkes biliyor ki bu dayanışma sayesinde Şengal de özgürleşti, Kobanê de. Miştenur, Kaniya Kurdan tepelerinin kurtuluş haberini aldık. İnşallah çok yakında tüm Kobanê’nin kurtuluş haberini birlikte duyacağız. Bizim yardım ve dayanışma kampanyamız Amed’deki yerel marketler üzerinden başladı ve sürüyor.”

Arşimet: Aşımızı yüreğimizi paylaşmalıyız Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı M. Ali Aydın, “Gün Kobanê ve Şengal halkıyla dayanışma günüdür. Kürtler Kobanê ve Şengal direnişini sahiplenerek insanlık değerlerini koruyorlar. Herkes bu süreçte samimiyetle sorumluluğu üstüne almalıdır. Kürdistan çocukları aç kalmasın, diyoruz” şeklinde konuştu. Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Fatma Arşimet de “Bugün Kürt halkı, tüm dünyada altın harflerle bir tarih yazıyor. Bakûr halkı olarak biz de bu altın tarihte yerimizi almalıyız. Aşımızı, yüreğimizi Kobanê ile Şengal halkıyla paylaşmalıyız” diye konuştu.

Paket alınabilecek marketler Yurttaşlar “Bir Paket de Sen Al” kampanyasına şu marketlerden alışveriş yaparak destek sunabilirler:

Akmar, Armina, Bizim, Çarmar, Ercan, Faruk, Flaştempo, Goldrom, Gökkuşağı, Güneş, Kent, Marka, Mavi, Mega, Megastar, Nokta, Polat, Reyon, Saray, Şafak, Şahmar, Tekmar, Tezgelkom, Todem, Viyan, Yaşmar, Yunus, Zembil.

Kaynak: Diyarbakır Söz