Görüş Bildir

"Türkiye Kobani'ye her zaman destek oluyor"

Kobani'deki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, terör örgütü DAEŞ'ın son saldırılarında da hemşehrilerine destek veren Türkiye'ye minnet duyuyor

ŞANLIURFA - Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, DEAŞ'ın Kobani'deki (Ayn el Arap) saldırılarında yaralanan hemşehrilerinin tedavisini üstlenen Türkiye'ye teşekkür ediyor.

Yaklaşık 8 ay önce DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Türkiye'ye alınan Suriyelilerin bir bölümü ülkenin en büyük kampı konumundaki Suruç Konaklama Tesisi'nde barınıyor.

Türkiye'nin yardımlarıyla acıları bir nebze olsun hafifleyen Suriyeli Kürtler, kendilerine sunulan imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Türkiye'de en iyi şartlarda ağırlandıklarını ifade eden sığınmacılara, başta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı olmak üzere birçok kamu kuruluşu desteklerini artırarak sürdürüyor.

Suriyeli Kürtler, terör örgütü DAEŞ'ın Kobani'de düzenlediği son saldırılarda yaralananlara kapıları açtığı için minnet duygularını ifade ediyor.

"TÜRKİYE KORUMASA REZİL OLACAKTIK"

Sığınmacılardan Necmettin Ahmet, Türkiye'nin daha önce de Suriye'nin farklı kentlerinden gelen sığınmacıları kabul ettiğini anımsattı.

Yaklaşık 7 aydır Suruç'taki kampta barındıklarını anlatan Ahmet, "Türkiye bize her zaman destek oldu, savaştan önce de sonra da yardımlarını sürdürdü. DAEŞ'in yaptıklarının İslam'da yeri yok. Müslüman Müslüman'a bunu yapmaz" diye konuştu.

Aziz Berkel de Kobani'deki son saldırılarda onlarca kişinin sahur sofrasında acımasızca öldürüldüğünü vurguladı.

Türkiye'nin kendilerini rezil olmaktan kurtardığına dikkati çeken Berkel, şöyle konuştu:

"DAEŞ bize mübarek ramazan ayında da saldırdı. DAEŞ'in bir an önce geldiği yere gitmesini istiyoruz. Bu zorlu süreçte Türkiye bizi korudu eğer yardım etmeseydi çoluk çocuk perişan olacaktık. Çok şükür Türkiye her türlü ihtiyacımızı karşılıyor. Geçen haftaki saldırılarda yaralananların tamamı Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutamayız."

"NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR"

Nevide Müslim ise Türkiye'de hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını aksine beklediklerinden fazla ilgi gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin yaptığı insanlığı asla unutmayacaklarını ifade eden Müslim, "Allah Türk halkından razı olsun. İnşallah bir gün vatanımıza döneceğiz. Gerek Kobani'de gerekse de kamptaki hastalarımız buradaki sağlık kuruluşlarında rahatlıkla tedavi oluyor. Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi