2 yıl önce kaçırılan Çek kızlar, ailelerine teslim edildi

2 yıl önce çıktıkları dünya turunda Pakistan'da silahlı gruplar tarafından kaçırılan Çek Cumhuriyeti vatandaşı 2 kız 2 yıl sonra İHH tarafından kurtarıldı.

2 yıl önce kaçırılan Çek kızlar, ailelerine teslim edildi
Çek Cumhuriyeti vatandaşı Antonie Chrastecka ve Hana Humpalova, 2013 yılında ülkeleri, insanların inanç ve kültürlerini tanımak amacıyla otobüsle dünya turuna çıktı. İran, daha sonra da Pakistan'a giden Çek kızlar, yolda silahlı bir grup tarafından rehin alındı. Kendilerinden 2 yıldır haber alınamayan kızların hayatından endişe eden aileleri her yerde çocuklarını aradı. Yapılan araştırmalar sonucunda aileler, kızlarının Pakistan'da esir tutulduğunu öğrendi.
Aileler, İHH İnsani Yardım Vakfı'na ulaşarak yardım istedi.İHH İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörü İzzet Şahin başkanlığındaki ekip, yapılan görüşmeler sonunda Çekli kızlar Chrastecka ve Humpalova'nın Türkiye'ye getirilmelerini sağladı. Humpalova ve Chrastecka, Türkiye'ye getirilirken türbanlı olduklarıdikkat çekti. İki kız, bir süre İHH'nın Van ofisinde misafir edildikten sonra özel uçakla Van'a gelen ailelerine ve Çek Cumhuriyeti yetkililerine teslim edilerek ülkelerine gönderildi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörü İzzet Şahin kızlar için zor bir süreç olduğunu ve kurtarılmaları için vakfın bütün olanaklarını seferber ettiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz