Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca saldırı

Afganistan Devlet Başkanı Yardımcısı Abdul Raşit Dostum: "İyi ve kötü günde Afganistan halkının yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin acısını paylaşıyorum" diye konuştu.

Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca saldırı

 Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı General Abdul Raşit Dostum, Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca yapılan saldırının ardından Türkiye'nin acısını paylaştığını belirterek, saldırıyı kınadı.

>Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı'nın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Afganistan'da gerçekleşen intihar saldırısında hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Türk halkına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve şehidin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralanan kardeşimize de acil şifalar diliyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşması için Afganistan halkı olarak dua ediyoruz" denildi.

>Kabil'deki Türk Büyükelçiliği yakınında gerçekleşen saldırıyı kınayan Dostum, iyi ve kötü günde Afganistan halkının yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin acısını paylaştığını vurguladı.

>Kabil'de sabah saatlerinde Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'ndan Türk Büyükelçiliği'ne giden iki zırhlı araca, yol kenarında duran bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı Afganistan Talibanı üstlenmiş ancak Türklerin değil Amerikalıların hedef alındığını iddia etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz