Avrupalılar'a İslamiyeti anlattılar

Köln kentinde Müslümanlar'a yönelik ön yargıları yıkmak ve İslamiyet’i tanıtmak amacıyla "Buyrun, Ben Müslümanım-Gestatten, Muslim' adı verilen bir etkinlik yapıldı.

Avrupalılar'a İslamiyeti anlattılar
İslam Toplumu milli Görüş Teşkilatı (IGMG) tarafından düzenlenen etkinlikte, Almanya'nın yanı sıra Hollanda, Fransa, Danimarka ve Avusturya gibi Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki şehirlerde halkın yoğun olduğu cadde ve meydanlara kurulan stantlarda yoldan geçenlere gül ve İslamiyet’i anlatan broşürler dağıtıldı. Teşkilatın gençlik kolları üyeleri ayrıca İslamiyet ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerle sohbet ederek merak edilen soruları yanıtladı.
Köln'de Avrupa'nın en büyük alışveriş caddelerinden Schildergasse'te düzenlenen etkinliğe diğer bölgelerde olduğu gibi Kölnlüler de yoğun ilgi gösterdi. IGMG Köln Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Fatih Koyuncu etkinlikle ilgili şunları söyledi:
"Bugün Köln merkezinde İslam aleyhine yapılan protestolar, Pegida hareketinin yaptığı çalışmalara karşı biz Milli Görüş olarak burada İslamiyet’in güzel yönlerini tanıtmaya çalışıyoruz. İnsanlara İslam'ın barış dini olduğunu, kardeşliği ve birliği göstermek için buradayız. Köln bölgesinin 10 yerinde bu etkinliği gösteriyoruz. Tepkiler çok olumlu, ilgi yüksek. İnsanlar 'İslam'ın terörle ne bağı var?', 'Kadının İslam'da yeri nedir?' gibi sorular soruyor. Biz burada doğrusunu anlattıktan sonra insanların ikna olduğunu görüyoruz, bu da bizi mutlu ediyor. Yaptığımız çalışmanın yükselen İslamofobiyi azaltmasını umuyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz