Görüş Bildir

Avusturya’da yaklaşık 50 mülteci kamyonda ölü bulundu

Avusturya’nın Viyana kenti yakınlarındaki Neusidl ile Pandorf kasabaları arasındaki A4 otobanında terkedilmiş bir kamyon kasasında havasızlıktan boğularak ölen ve mültecilere ait olduğu sanılan yaklaşık 50 kişinin cesedi bulundu.

Avusturya’da yaklaşık 50 mülteci kamyonda ölü bulundu

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mitl-Leitner Avusturya A4 Otobanında terkedilmiş bir kamyon kasasında bulunan mültecilere ait olduğu tahmin edilen cesetlerin 50'yi bulabileceğini açıkladı. Leitner açıklamasında: " Bugün Avusturya için kara bir gündür" dedi.7 buçuk tonluk kamyonun soğuk hava deposuna havasızlıktan ölen göçmenlerin cesetlerinin Çarşamba gününde bu yana otobanda durduğu belirtildi. Burgenland polis şefi ve İçişleri Bakanı ortak bir basın toplantısı düzenleyerek ölü sayısının bu akşam saat 18:00’de düzenleyecekleri basın toplantısında netleşeceğini duyurdu.Göçmenlerin Sırbistan'dan alınarak Macaristan üzerinden Avusturya'ya getirildikleri tahmin ediliyor. Bakan Leitner: "Göçmenlerin Afganistan'dan geldiklerini düşünüyoruz. Aralarında en az 10 çocuğun olduğunu ve bu çocukların tamamının havasızlıktan öldüğünü söyleyebiliriz." dedi.

Viyana'da Kuzey Balkan Ülkeleri göçmen sorunu konulu konferansın düzenlendiği sırada yaşanan trajedi konferansa katılan liderleri ve ülkeyi şoka soktu.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi