Barzani'den Kobani teşekkürü

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Kobani'deki kontrolün çoğunlukla Kürt gruplarına geçmesiyle ilgili olarak Türkiye'ye Peşmerge güçlerinin geçmesine izin verdikleri için teşekkür ederek, "Kendi adıma ve Kürdistan halkı adına Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum. Destekçi Peşmerge güçlerinin Kobani'deki savaşçılara yardımcı olmak için gitmesine izin verdi. Bu yardımların zaferin elde edilmesindeki rolü büyüktür" dedi.

Barzani'den Kobani teşekkürü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kobani'nin terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarılması  nedeniyle IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan mesajında, destekçi  Peşmerge güçlerinin "savaşçılara" yardım götürmesi için sınırlarının  kullanılmasına izin veren Türkiye'ye teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Bugün direnen Kobani'nin özgürleştirildiği haberini aldık. Bu haber  bütün Kürdistanlıların ve özgürlük yanlılarının gönlünü şad etmiştir. Bu büyük  zafer için bütün Kürdistan halkını kutluyorum. Bu zafer, bütün Kürdistan  halkınındır. İnsanlık aleminin terörist vahşete galip gelmesidir."

Barzani,1500 kilometrelik sınır boyunca "yırtıcı" terörist örgüte  karşı durduklarına ve onu bozguna uğrattıklarına vurgu yaparak, "Kobani'deki  kahraman savaşçıların ve Peşmerge güçlerinin kardeşlerimize desteğini çok değerli  görüyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.

"Birkaç köy, mahalle ile şehrin elden gitmesi yenilgi değildir. Asıl  yenilgi kalıcı iradenin ve direnişin kaybolmasıdır" görüşünü aktaran Barzani,  "Kahraman Kobani, işte bu nedenle düşmedi. Çünkü iradesi kırılmadı ve direndi.  Kürdistan halkının desteği, Kürt dostu ülkelerin yardımları ve Kobani'nin  direnişi Kürdistan halkının iradesinin vahşi terörist örgüte karşı yenilmesine  izin vermemiştir. Buna iyice emin oldum. Kobani düşmeyecek ve başı dik bir  şekilde kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz