CIA'den başarısızlık itirafı

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, azınlıkların kurumda yeterli düzeyde istihdam edilmesi yönünde ortaya koydukları hedefleri başaramadıklarını belirtti.

CIA'den başarısızlık itirafı

CIA, kurum içindeki etnik çeşitliliğe dair 48 sayfalık bir rapor yayınladı. Rapora göre ülkenin nüfusunun yüzde 30’u beyaz olmayan kesimlerden oluşmasına rağmen, kurumun tüm çalışanları arasında etnik azınlıkların oranı yüzde 23, 9, kıdemli yöneticiler arasında da yüzde 10,8’de kalıyor.

Rapora göre kurumda en az istihdam edilen etnik kesimi Hispanikler oluşturuyor.

Raporda ayrıca kurumun personel çeşitliliğine gitme sözü vermesine rağmen 2008’den bu yana azınlıkların işe alınma oranının giderek düştüğü ifade edildi. Buna göre beyaz olmayan kesimlerin kurumdaki oranı 2008’de 31,5 iken şu anda yüzde 19,3’e gerilemiş durumda.

Rapora ilişkin, “Kurum olarak ortaya koyduğumuz amaçları ve hedefleri başaramadık” diyen CIA Direktörü Brennan, bu problemin çözülmesi için atacakları yeni adımları duyurdu.

Brennan bu noktada azınlık nüfustan adayların istihdam edilmesi ve kurum içinde yükselmeleri noktasında kıdemli yöneticileri sorumlu tutacaklarını kaydetti. Brennan, “Bu konuda şaka yapmıyoruz, gayet ciddiyiz. CIA olarak görevimizin gerektirdiği kapsayıcı ve çeşitlilik içeren liderlik ortamını geliştirmek için daha fazlasını yapmamız lazım” diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı