Çadırda yaşam ölümle mücadele

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kenar mahallelerde kurdukları derme çatma 115 çadırda zor şartlarda barınan 560 Suriyeli otobüslerle Midyat ilçesindeki çadır kent ile Şanlıurfa'ya gönderildi.

Çadırda yaşam ölümle mücadele

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyelileri İpek, Sanayi ve Tepebaşı mahallelerindeki çadırlarında ziyaret eden polis ve zabıta ekipleri daha iyi yaşam koşullarına kavuşmaları için ikna etmeye çalıştı.

Ekipler Suriyelilerden eşyalarını toplamalarını istedi. Eşyaların toplanmasının ardından getirilen otobüslere bindirilen Suriyeliler, Midyat ilçesi ile Şanlıurfa'ya gönderildi.

ÇADIRDA YAŞAM ZOR

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, son bir yıl içerisinde Suriye’deki savaştan dolayı 20 bin Suriyelinin ilçeye geldiğini belirterek, bunlardan 560'ının kenar mahallelerde kurulan 115 derme çatma çadırda yaşadığını söyledi.

Etkili olan kar ve soğuk havanın çadırdaki yaşamı daha da zorlaştırdığına dikkati çeken Ermiş, "Buradaki aileleri Midyat’taki çadır kente gönderme kararı aldık. Daha önce ikna olmaları için muhtarları göndermiştik. Görüşmelerde ikna olan Suriyeliler Midyat'taki çadır kente, Şanlıurfa'da oturma izni alanları Şanlıurfa'ya, arzu edenler ise Suriye’ye gönderilecek" dedi. (aa)

Kaynak: Diyarbakır Söz