Cuma namazı sonrası eylem

Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası eylem yapan bir grup Filistinli, İsrail'i protesto etti

Cuma namazı sonrası eylem
Namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplanan Filistinliler, “Kur’an anayasamız, cihat yolumuz”, "Canımız sana feda Aksa" ve “Gel ey Hamas” şeklinde sloganlar attı.

Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra arasında bir süre yürüyüş yapan Filistinliler, Hamas bayrakları taşıdı.

Mescid-i Aksa'ya akın eden Müslümanlar eylemin ardından sessizce dağıldı.

Öte yandan, İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinden Ahmet Tibi de cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. Bazı Filistinliler, Kubbet-üs Sahra önünde Tibi ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. İSRAİL'E LANET YAĞDIRILDI Ürdün'ün başkenti Amman'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Kudüs'te kutsal alanlarda mevcut statükonun değiştirilmeyeceği güvencesini" vermesinin ardından geçen dört cuma olduğu gibi bu hafta da İsrail yönetimi Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirmedi.

Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inşa edilen Kubbet-üs Sahra camisinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. İslam inancında Beyt'ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimciler külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz