Enbar'da operasyon!

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda 40 IŞİD militanının hayatını kaybettiği iddia edildi.

Enbar'da operasyon!

Enbar'a bağlı El-Cezire ve El-Badiye’de operasyonları komutanı Tümgeneral Ziya Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uluslararası koalisyona ait savaş uçakları, bu sabah Ramadi'nin 220 kilometre batısında, Ane ve Rave kazaları arasında bulunan bölgedeki IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 40 militan öldü, çoğu ağır silah taşıyan 20 araç da imha edildi" dedi.

IŞİD'in Hadise kazasına da saldırı hazırlığında olduğunu belirten Kazım, alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının bombardımanıyla bu saldırının da önüne geçildiğini ifade etti.

ENBARDA ÇATIŞMALAR

Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi de IŞİD militanlarının Ramadi'nin El-Havz bölgesine düzenlediği saldırının püskürtüldüğünü söyledi. IŞİD'in saldırısının ardından çıkan çatışmanın yaklaşık 2 saat sürdüğünü ve 4 militanın öldürüldüğünü aktaran Fehdavi, çatışmada, Irak güvenlik güçlerinin kayıp verip vermediğine ilişkin ise bilgi vermedi.

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in, haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla, Irak ordusuna destek veriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz