Görüş Bildir

Esed: Kimyasal silah iddiaları 'propaganda'

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, askerlerinin klor gazı kullandığı yönündeki iddiaları reddederek bunların “kötü niyetli propaganda” olduğunu söyledi.

Esed: Kimyasal silah iddiaları 'propaganda'
CBS News kanalına bir röportaj veren Esed, ABD ile bir diyaloğa açık olacağını ancak bunun “karşılıklı saygıya dayalı” olması gerektiğini söyledi.

Suriyeli muhalifler ve aktivistleri Suriye devletine ait helikopterlerin 16 Mart’ta İdlib yakınlarında içinde klor gazı da olan bombaların atıldığını iddia etmişti.

Yayınlanan bombalama görüntülerinde insanların nefes almakta güçlük çektiğinin görüldüğü Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü tarafından da tespit edilerek bunun açıkça bir klor gazı zehirlenmesinin varlığına işaret ettiği vurgulandı.

Bunlara karşılık Esed, “Bu Suriye’ye karşı yürütülen kötü niyetli bir propagandanın parçasıdır” diyerek suçlamaları reddetti.

Bu arada Suriye devlet televizyonu, İdlib ve çevre köylerinde bir çok kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Devlet televizyonu, Türkiye’yi Suriye devletiyle savaşan isyancıları desteklemekle de suçladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi