Görüş Bildir

Guatemala'da yabancı alarmı !

Meksika sınırına yakın bir bölgede yapılan şampiyona sırasında, Meksika mafyasının Guatemala köylerini basarak iki gün önce 36 köylüyü öldürmesinin ardından yabancı kafilelerini korumak için güvenlik alarmı verildi.

Guatemala'da yabancı alarmı !

Uyuşturucu merkezi olarak bilinen Meksika ve Guatemala sınırındaki dağlarda yaşanan mafya baskınlarından her yıl yüzlerce insanın mafya tarafundan öldürüldüğü ülkede yaşanan son olay güvenliği alarma geçirdi. Gelir düzeyi düşük olan iki ülke halkı mafya korkusu altında yaşıyor.

Uluslararası Okul Sporları (ISF) Dünya Futbol Şampiyonasının düzenlendiği Guatemala'da güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.

Tüm kafilelere ve Millilerimize özel ekiplerin verildiği, 12-20 Nisan 2015 tarihleri arasında Guatemala'nın Retalhueleu şehrinde düzenlenen Dünya Liseleler arası kız ve erkek futbol Dünya şampiyonasının son iki gününe girilirken, Meksika sınırında yaşanan olaylar nedeniyle güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. Sık sık, Meksika uyuşturucu mafyasının köyleri basarak yağmalama ve öldürme olayları nedeniyle alarm verilen Guatemala'da spor kafilelerine ekstradan güvenlikler verildi. Jandarma, Özel tim, Komando, Polis ve Özel güvenlikle güvenlik sağlanmaya çalışılıyor. 23 ülkeden toplam 480 sporcu ve kafilelerin kaldığı otel çevresinde ve maçlara giderken adeta kuş uçurtulmuyor. Otel dışına çıkılmasının kesin yasak olduğu şampiyonada, iki gün önce sınırda yaşanan olay nedeniyle güvenliğin arttırıldığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi