Görüş Bildir

Hayat bakım evi yaşlı Türklere hayat veriyor

Almanya’nın Nürnberg kentinde hemşire Mühibe Serçe tarafından kurulan “Hayat Bakım Evi” DİTİB Nürnberg konferans salonunda yapılan bir toplantı ile tanıtıldı.

Hayat bakım evi yaşlı Türklere hayat veriyor

Toplantıda Hayat Bakımevi çalışanları Gülşah Çınar (ilahiyatçı ve Manevi Danışman),Birsel Özkan, Nevin Beyaz ve Melek Gürdoğan hazır bulundu. Kendi binalarında hizmet verdiklerini anlatan Mühibe Serçe, 26 çalışanı ile 50 hastaya hizmet götürdüklerini, bunların 17’sine evlerinde bakıldığını söyledi. Bakıma muhtaç hastaların yasal haklarını koruduklarını sözlerine ekleyen Serçe şunları söyledi:
“Günlük sabah 08.00’den akşam 16.00’ya kadar hizmet sunuyoruz. Bakım Kademesine göre ücret ödeniyor. Hastaların geliri ne olursa olsun bu ücretler Hastalık Kasaları tarafından karşılanıyor. Bizim farkımız, tamamen Türk usul ve adetlerine göre hizmet vermemiz. Servisler aracılığı ile hastalar bakımevimize getirilip götürüyor. Engelli hastalarımızın evlerinde banyo yapmaları da sağlanıyor. Bizlere 0911/92350340 numaralı telefondan ulaşmanız mümkün”



Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi