Hollanda'dan da Patriot'lara vize çıktı

Almanya'dan sonra Hollanda da Türkiye'ye Patriot füzeleri ve askeri personel gönderilmesine onay verdi.

Hollanda'dan da Patriot'lara vize çıktı

Associated Press'in haberine göre, Hollanda kabinesi iki füze bataryasının Türkiye-Suriye sınırına gönderilmesini onayladı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, bataryaların yanı sıra Türkiye'ye azami 360 Hollanda askerinin gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

Almanya da dün "dost ve müttefik" Türkiye'nin savunmasına destek amacıyla Patriot füzesavarlarının ve 400 Alman askerinin Türkiye-Suriye sınırına gönderilmesini kararlaştırmıştı.

2+2+1 FORMÜLÜ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre NATO, Ankara’nın Patriotlar konusunda “ABD de destek vermeli” ısrarından kaynaklı sorunu çözmek için değişik formüller üzerinde çalışıyordu. Öne çıkan formülün “3+1”yöntemi olduğu belirtilmişti. Buna göre Türkiye’ye Almanya iki, Hollanda da bir Patriot bataryası gönderecekti.

Bir diğer formülün ise Türkiye’ye beş bataryanın gönderilmesi olduğu konuşuluyordu. Hollanda'nın iki bataryaya onay vermesi bu formülün ağırlık kazandığını ortaya koydu.

Buna göre, Almanya ve Hollanda ikişer batarya, ABD ise Almanya ve Hollanda bataryaları yerleştikten sonra bir batarya gönderecekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz