Irak ordusu Tikrit'e ilerliyor

Irak ordusu, IŞİD’in kontrolündeki Tikrit yakınlarındaki El Dur kasabası ve Acil petrol sahasını geri almak için hazırlanıyor.

Irak ordusu Tikrit'e ilerliyor

 Irak ordusu, Tikrit'in güneyindeki Ebu Şevarib ve Tellu'l Fadli semtleri ile bazı köyleri geri almasının ardından kentin merkezine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

>Selahaddin operasyon komutanlığından ismini açıklamayan bir subay, IŞİD’e karşı geniş çapta başlatılan operasyonun planlandığı gibi devam ettiğini, ancak örgütün bölgede sürekli düzenlediği bombalı saldırılar ve keskin nişancılar nedeniyle yavaşladığını dile getirdi.

>Ordu kaynaklarına göre, ordu ve ona destek veren çoğunluğu Şii milislerden oluşan El Haşd El Şabi, Tikrit’in merkezine yakın El Dur kasabasını IŞİD’in elinden geri almaya hazırlanıyor.

>Kaynaklar, ordunun El Alem nahiyesinde Allas petrol sahasını geri almasının ardından aynı bölgeye yakın Acil petrol sahasını geri alma operasyonuna hazırlandığını ifade etti.

>Tikrit’te IŞİD’e karşı geniş operasyon                                          

>Şii milisler ve silahlı aşiret gruplarının desteklediği Irak ordusu, IŞİD'in kontrolündeki Tikrit kentini almak için geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

>Operasyon emrini Irak Başbakanı Haydar İbadi Samarra'da bulunduğu ziyaret sırasında vermişti.

>IŞİD, 10 Haziran 2014'ten beri Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u elinde tutuyor.

>Irak'ta IŞİD'in, Musul'u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz