Kamptaki Zor Yaşam!

IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Diyarbakır'da belediyenin oluşturduğu kampa yerleştirilen Ezidiler, kış mevsimiyle zor günler yaşıyor

Kamptaki Zor Yaşam!
DİYARBAKIR - Irak'ın Sincar bölgesinden terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Diyarbakır'da belediyenin oluşturduğu kampa yerleştirilen Ezidiler, kış mevsiminin gelmesiyle zor günler geçiriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yerleştirildiği Yenişehir Spor Tesislerinde hayata tutunmaya çalışan yaklaşık 4 bin Ezidi, kışlık giyecek, battaniye gibi ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşıyor. Şengal Dağı'nda günlerce yaşam mücadelesi veren Ezidiler, sığındıkları kampta da dondurucu soğukla mücadele ediyor.

Kadınların sabah saatlerinden itibaren suyun bulunduğu bazı noktalarda temizlik işlerini yaptığı görülen kampta, erkekler de eşlerine yardımcı oluyor. Yaşanılan olumsuzluklardan en fazla etkilenen çocuklar ise bazen oynadıkları oyunlarla yaşananlardan habersiz gibi görünüyor.

Yaşam standartlarının oldukça kötü olduğu gözlenen kampta, kısıtlı olan suya ulaşmak için soğuk havada sırada bekleyen kadınlar yıkadıkları elbiseleri kuruması için iplere asıyor.

TEK İSTEKLERİ KENDİ TOPRAKLARINA DÖNMEK Kampta bir araya gelen yaşlıların da mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giydikleri dikkati çekiyor. Kötü koşullar nedeniyle hastalıkla karşı karşıya kalan Ezidilerin tek isteği bölgeye huzurun gelmesi ve topraklarına geri dönmek.

Kaynak: Diyarbakır Söz