Görüş Bildir

Nepal'de 7,9'luk Deprem: Çok Sayıda Ölü Var

Nepal’de 7.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde çok sayıda ölü ve yaralı var. Birçok tarihi binanında çöktüğü gelen bilgiler arasında.

Nepal'de 7,9'luk Deprem: Çok Sayıda Ölü Var

Nepal’de meydana gelen  depremde  Nepal emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre en az 565 ölü olduğu bildirildi.ABD Jeolojik Araştırma  Merkezi, depremin Nepal’in başkenti Katmandu ile Pokhara kenti arasındaki alanda meydana geldiği bildiriyor.Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal da Hindistan'ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi. Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtti.Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, çok sayıda yaralı kent merkezindeki hastaneye getirildi. Deprem nedeniyle ölü olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

YARDIM ÇAĞRISI

Depremin şiddeti komşu Nepal’in komşu ülkesi olan Pakistan, Bangladeş ve Hindistan'da da hissedildi.Bir Nepalli bakan depremin merkez üssünde çok büyük hasar meydana geldiğini söyledi.Enformasyon Bakanı Minendra Rijal uluslararası yardım kuruluşlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi