Görüş Bildir

Sınırda Hendek Kazılıyor

MARDİN'in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınıra Türk askerleri tarafından kazılan hendek 500 metreye ulaştı. Askerler bölgede güvenlik önlemleri alırken, sınır karakollarına radar ve tankların konuşlandırıldığı görüldü.

Sınırda Hendek Kazılıyor

Suriye'nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin İlçesi'nde sınırdaki mayınlı bölgeye Türk askerleri tarafından bir hafta önce hendek kazılmaya başlandı. Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ilçesi arasında bulunan ve daha önce yapılan ancak açılmayan yeni Nusaybin Sınır Kapısı kesiminde başlanan hendek kazma çalışmaları iş makineleri eşliğinde sürüyor. 2 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendeğin uzunluğu bir haftada 500 metreye ulaştı.

HENDEK 500 METREYE ULAŞTI

Hendek kazma çalışmaları devam ederken, bölgede Türk askerlerinin zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Hendeğin, Suriye'deki is savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve yasadışı geçişlerin de önlenmesinin amaçlandığı belirtidi. Nusaybin ile Kamışlı arasına Şubat ayında da Kızıltepe ilçesi yönüne hendek kazılmıştı. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendeğin uzunluğu 1 kilometreyi bulmuştu. Suriye sınırında bulunan Demirtepe Sınır Karakolu'ndada önlemlerin üst seviyede olduğu, karakol çevresine radar, uzun menzilli toplar ve tankların yerleştirildiği görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi