Süryaniler, IŞİD saldırılarını protesto etti

IŞİD'in Irak'ta Süryanilere yönelik saldırılarını arttırması üzerine İdil'de yaşayan Süryaniler yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto gösterisi yaptı.

Süryaniler, IŞİD saldırılarını protesto etti
İdil'de Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Vakfı ile HDP ilçe örgütü, IŞİD'in Irak'ta Süryanilere yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti. İlçede faaliyet gösteren STK'ların da desteklediği eylemde Süryaniler, ilçe merkezinden Aşağı Mahalle'de bulunan Meryem Ana Kilisesi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında Süryaniler'e ait bayrak ve flamalar ile IŞİD'e tepki gösteren dövizler taşınıp, sık sık, 'Kahrolsun IŞİD', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganları atıldı.
Meryem Ana Kilisesi önünde toplanan protestocular adına konuşan Süryani İbrahim Gösteriş, dünya kamuoyunun IŞİD'e karşı mücadele eden herkesi destek vermesini istedi. Gösteriş, şöyle dedi:
"100 yıl önce denenen vahşi metodlar bugün imparatorluk sevdasına kapılan egemenler tarafından IŞİD maskesiyle bir kez daha sahnelenmek istenmektedir. Halkları birbirine kırdırmak üzerine kurulan bu kirli oyunun tutmayacağı herkes tarafından bilinmelidir. Habur alanında Asuri, Süryani, Keldani ve Kürt halklarının IŞİD terörüne karşı birlikte verdikleri mücadelenin, bu yolda yaşamını yitirenlerin, birlikteliğin önemli aşamaya geldiğini gösterdi. Bu saldırıda halkımızın gösterdiği direniş ve YPG'nin verdiği bu anlamlı desteğini selamlıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz