Varil bombaları yağdırıyor!

Bir okulun yakınında gerçekleşen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi öldü, Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 148 kişi öldürüldü.

Varil bombaları yağdırıyor!

Suriye Hava Kuvvetlerine ait bir helikopterin Halep'te bazı bölgeleri "varil bombası"yla vurduğu, bir okulun yakınında gerçekleşen saldırıda, ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin İnzarat bölgesine "varil bombalı" saldırı düzenlediği belirtildi. Atılan bombanın bir okulun yakınlarına düştüğü aktarılan açıklamada, saldırıda aralarında çocukların da olduğu 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

HELİKOPTERDEN VARİL BOMBALAR

Helikopterlerin kentin Şagur ve Bab gibi bazı banliyöleriyle şehrin kuzey bölgelerinde muhaliflerin denetimindeki yerleri de "varil bombasıyla" vurduğu belirtilen açıklamada, yaralıların olduğu bölgede büyük maddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

Orduya ait helikopterler dün de Halep'in 11 farklı bölgesine "varil bombaları"yla düzenlediği saldırıda, 101 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada da Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin Lazkiye kentine bağlı Kardaha ilçesindeki askeri havaalanını Grad füzeleriyle vurduğu ve saldırının ardından havaalanına çok sayıda ambulansın sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, ÖSO bağlı birliklerle Esed güçleri arasında yaşanan çatışmalar Şam-Suveyda karayolunda trafik aktışının tamamen kesildiği aktarıldı.

ÜLKE GENELİNDEKİ KATLİAMLAR

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflere yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 101, başkent Şam'ın banliyölerinde 24, Hama'da 10, Dera'da 6, Humus ve Deyru'z Zor'da 3'er ve İdlib'de bir olmak üzere 148 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterlerin Halep'in 11 farklı bölgesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırılar sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı, yerleşim yerlerinin yıkıldığı ve pek çok aracın kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

Açıklamada, kentteki sahra hastanelerinde çok fazla yaralı olması nedeniyle acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin denetimindeki Duma, Yermuk, Dareyya, Berze, Kabun ve Cobar'a havan topu ve roketlerle saldırdığı bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, silahlı muhaliflerin başkent Şam'ın Adra kasabasında çok sayıda kişiyi öldürmesine karşılık güvenlik güçlerinin bölgeye operasyonlar düzenlediğini ve onlarca "teröristi" öldürdüğünü duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz