Yemen'de fırtına dinmiyor

Operasyonun 3'üncü gününde Sana Uluslararası Havaalanı'nda küçük çaplı hasar oluştu. İbb kentinde operasyona destek gösterisi düzenlendi

Yemen'de fırtına dinmiyor

SANA   - Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun 3'üncü gecesinin ardından başkent Sana güne sakin başladı. Haftasonu tatili nedeniyle vatandaşların çoğunluğu evlerinden çıkmamayı tercih etti.

Şii Husi militanların kontrolünde olan ve dün gece isabet aldığı belirtilen Sana Uluslararası Havaalanı'nda bugün, medyanın görüntü almasına izin verildi. Husiler, bombardımanda isabet alan havaalanında silahlı militanlarını tutmaya devam ederken, havaalanındaki hasarın küçük çaplı olduğu gözlendi. Havaalanı, operasyonun başladığı günden beri uluslararası ve iç hat uçuşlarına kaptılmıştı. Havaalanında pistin bir bölümünde hasar oluştuğu, hangarlardaki askeri helikopterler ve "Yemeniye" şirketine ait ticari uçuşlarda kullanılan uçakların ise zarar görmediği gözlendi.

Operasyonların akşam saatlerinde başlayıp günün ilk ışıklarına kadar devam etmesi nedeniyle havaalanının uzun bir süre daha kapalı kalacağı ifade ediliyor.

İBB KENTİNDE OPERASYONA DESTEK GÖSTERİSİ

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin Husileri hedef alan hava saldırılarına yönelik destek gösterileri de devam ediyor.

Yemen'in orta kesimindeki İbb kentinde yüzlerce kişi ''Kararlılık Fırtınası" operasyonuna destek gösterisi düzenledi. Başta Suudi Arabistan olmak üzere hava harekatına katılan koalisyon ülkeleri lehine sloganlar atan göstericiler, Körfez ülkelerinin bayraklarını taşıdı. El Udeyn caddesinde başlayan yürüyüşte, operasyonların devam etmesi ve Husilerin ''teslim'' olması çağrıları yapıldı.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz