Görüş Bildir

Köy okulları hükümlülerle renklenecek

Muş'ta SODES tarafından desteklenen, "Boyalı Eller, Gülen Yüzler" Projesi kapsamında Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan 40 hükümlüye boyacılık eğitimi veriliyor

 Köy okulları hükümlülerle renklenecek

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen, "Boyalı Eller, Gülen Yüzler" Projesi kapsamında Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan 40 hükümlüye boyacılık eğitimi veriliyor.

Hükümlülerin, tahliye olduktan sonra topluma adaptasyonlarını kolaşlaştırmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüten Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan "Boyalı Eller, Gülen Yüzler" Projesi, SODES'e sunuldu.

Yapılan değerlendirmelerin ardından projenin kabul edilmesiyle çalışmaya başlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan 40 hükümlüye boyacılık eğitimi vermeye başladı.

İlk etapta uzman eğitmenler tarafından teorik eğitim alan hükümlüler, uygulamalı eğitimler kapsamında da 30 köy okulunu boyadıktan sonra sertifika almaya hak kazanacak.

OKULLARI RENKLENDİRECEKLER

Yasadan yararlanarak boyacılık eğitimi alan hükümlülerin, daha rahat iş bulmalarını sağlayarak topluma kazandırılmasını amaçladıklarını belirten Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Savaş Bulan, eğitimler sayesinde aile ekonomisine katkı sağlayacak kursiyerlerin motivasyonlarının da artacağını ifade etti.

Kursun başarıyla yürütüldüğünü, kursiyerlerin de meslek sahibi olacakları için mutlu olduklarını bildiren Bulan, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bu projedeki fonksiyonu, kurs yeri temin etmek, yasadan faydalanan vatandaşlarımızın sistem üzerinden kayıtlarını yapmak ve kurslardaki denetimleri sağlamaktır. Son olarak kursu tamamlayan arkadaşlarımızın belgelerini düzenleyip vermektir" dedi.

Proje sayesinde, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan hükümlülerin topluma adaptasyonlarının hızlandırılmasını amaçladıklarını bildiren eğitmenlerden Eyüp Rençber ise uygulamalı eğitim kapsamında 30 köy okulunun boyanacağını ve bu eğitimlerin ardından başarılı olanların sertifika almaya hak kazanacağını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi