Görüş Bildir

Bingöl Üniversitesi'ndeki öğrencilerin açlık grevi sürüyor

Bingöl Üniversitesi'nde arkadaşlarına verilen uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarını protesto eden bir grup öğrencinin başlattığı açlık grevi 8'inci gününe girdi. İkinci grup olarak açlık grevine devam eden öğrenciler, cezalar geri alınana kadar grevlerini sürdüreceklerini söyledi.

Bingöl Üniversitesi'ndeki öğrencilerin açlık grevi sürüyor

>Bingöl Üniversitesi'nde yönetim tarafından 'Kadına yönelik şiddeti kınama, öldürülen üniversite öğrencilerini anma' gibi etkinliklere katılıp basın açıklamaları yaptıkları gerekçesiyle öğrencilere uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarının verilmesi ardından, Bingöl Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi öğrenciler bu duruma tepki göstermek için Eğitim-Sen Bingöl şubesinde 24 Şubat tarihinde 7 kişiyle açlık grevi başlattı.

>ÖĞRENCİLERİN AÇLIK GREVİ          

>Önceki gün ikinci grup 15 öğrenci öğrenciler açlık grevini devralarak, keyfi ve haksız verildiğini öne sürdükleri cezalar geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

>Açlık grevi sürni sürdüren öğrenciler, odaya 'Açlık öldürmüyor, duyarsızlık öldürüyor', 'Özgür bir üniversite için bedenimizi açlığa yatırıyoruz', 'Bugün soruşturmayı, yarın yolsuzluğun hesabını soracağız','Özgürlük ekmek ve sudan daha değerlidir' yazılı pankart ve dövizler atı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi