Görüş Bildir

Çocuk eğitimi tartışıldı

Silvan Eğitimciler Derneği’nin düzenlediği çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışlar adlı konferansta, çocuk eğitimi masaya yatırıldı.

Çocuk eğitimi tartışıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren Silvan Eğitimciler Derneği’nin düzenlediği çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışlar adlı konferans düzenlendi.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ

Silvan Özel İhsan Arslan Koleji’nde yapılan çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışlar konferansına Dicle Üniversitesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Uludağ, Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Cuma Sanmaz, İhsan Arslan Koleji Müdürü Cem Bektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan, İhsan Arslan Koleji Müdürü Cem Bektaş, yapılan her yanlışın çocukları etkidiğini söyledi. Bektaş, "Yetiştireceğimiz bir nesile serçe gibi bakmalıyız. Onları fazla sıkmadan, fazla da serbest bırakmadan onları güzel bir şekilde eğitmeliyiz. Bu konuda ailelere büyük bir sorumluluk düşmektedir” dedi.

ÖĞRENCİNİN GİZLİ YETENEĞİ

Çocukların gizli yetenekleri olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Uludağ, yetenekleri keşfedilmeyen çocukların körerdiğini dile getirdi. Uludağ, "Çocuk eğitiminde öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Çocuk alışkanlıklarla gelir. Çocukta oluşan alışkanlıklar kolay kolay değişmez. Korku insanı aptallaştırır. Korkuyu ortadan kaldırmak için alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz. Yaşamın en uzun etkileyicisi öğretmenlerdir. Sevgi temelli davranışlar sabır ve tahammül ister. Bunun için öğretmenler dayanmalıdır. Parçalanan aileleri birleştirmek gerekiyor. Bunu şefkat göstererek başarabiliriz. Öğretmenlik bir sabır ve sevgi işidir. Kendi çocuğumuza ağır bir söz söylenmesin istemiyorsak başkasının çocuğuna da ağır sözler sarf etmemeliyiz” diye konuştu.

SİLVANIN GELİŞMESİ İÇİNDE

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Uludağ’a plaket veren Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa çocuklara karşı davranışlarda ölçülü olunması gerektiğini dile getirdi. Erboğa, "İnsanlara ve çevremize iyi örnek olursak suyun karşı tarafına geçebiliriz. Silvan’da bu tür konferanslar olsun istiyoruz. Bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz. Silvan her yönden gelişiyor. Bizim de Silvan’ın gelişimine katkı sağlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Konferansın sonunda ailelere kitap hediye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi