Görüş Bildir

'Çocuklar geleceğimizin teminatıdır'

Yaz tatiliyle beraber çocukların boş zamanlarını değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan eğitimciler, çocukların bedensel ihtiyacı olduğu gibi ruhsal ihtiyaçlarının da olduğunu söyleyerek, çocukların geleceğin teminatı olduğunun altını çizdi.

'Çocuklar geleceğimizin teminatıdır'

DİYARBAKIR- Okulların tatile girmesiyle boşta kalan çocukların her türlü kötü alışkanlıklara sürüklenebileceğine dikkat çeken Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkan yardımcısı Recep Güneş İlkha'ya yaptığı açıklamada, çocukların bedensel ihtiyacı olduğu gibi ruhsal ihtiyaçlarının da olduğunu söyleyerek, çocukları Kur'an'la buluşturmak ve camiyle bütünleştirmek gerektiğini belirtti.

“ÇOCUKLARIN BEDENSEL İHTİYACI”

Okulların faaliyette olduğu zaman çocukların kontrol altında olduğu ve düzenli bir sisteme tabi tutulduğu gibi yaz tatili sürecinde de belirli bir düzen ve eğitime tabi tutulması gerektiğini söyleyen Güneş, çocukların geleceğin teminatı olan kıymetli madenler olduğunun söyledi.

Çocukların kendi haline bırakılarak, başıboş bir şekilde sokağa salıverildiği zaman her türlü kötü ortama ve kötü alışkanlığa saplanabileceğine dikkat çeken Güneş, “Bölgede gelişen olumsuz durumlara karışma tehlikeleri de vardır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı okula gönderir gibi yaz Kur'an kurslarına göndermeliyiz. Camilere göndermemiz gerekir. Çocukları, caminin birer meyvesi haline getirmemiz gerekir. Çocuklarımız Peygamberini tanıtan ilimlere, dini ilimlere hasret bir şekilde büyüyor. Çocuklarımızın nasıl ki bedensel ihtiyaçlarını karşılıyorsak, aynı zamanda ruhlarını da doyurmak gerekiyor. Bunu da Kur'an ve sünneti bilme ve yaşamayı öğreterek gerçekleştirebiliriz. Camilere çocukların ikinci evi yapmalıyız.” dedi.

“ÇOCUKLARI KUR'AN'LA BARIŞTIRMALI, CAMİYLE BÜTÜNLEŞTİRMELİ”

Çocukların Kur'an ve cami eğitimlerinin yaz tatiliyle sınırlandırılmaması gerektiğine vurgu yapan Güneş, çocukları okul açıldıktan sonra da dini ilimlerden mahrum etmemek gerektiğini belirtti.

Güneş, “Biz, dini ilimlerle fenni ilimlerin beraber öğretilebileceğine inanıyoruz. İkisini de hayatımıza katabileceğimizi düşünüyoruz. Büyüklerin de bu noktada bilinçli olmalarını bekliyoruz. Çocuklarıyla beraber camiye gitmelerini ve derslere eşlik etmelerini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde Camiden uzak yetişirse çocuk, her türlü kötü alışkanlığın ve kötü ortamın ağına düşme ihtimali yüksek olur. Dininden uzak yetişen çocuk, kendisini de ailesini de toplumunu da tehlikeye atar. Gençlerimizi, çocuklarımızı Kur'an'la barıştırmamız, camiyle bütünleştirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi