D.Ü'ye 7 bin tercih

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr.Sabri Eyigün, bu yıl 7 bin öğrencinin Diyarbakır'ı tercih ettiğini söyledi. Eyigün,”Görevde bulunduğumuz dört yıl içerisinde öğrenci sayımızı yaklaşık 13 bin kişi artırmış olduk. Bu yüzde yüz bir artış anlamına gelmektedir.” dedi.

D.Ü'ye 7 bin tercih

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, bu yıl 7 bin öğrencinin Diyarbakır'ı tercih ettiğini söyledi. Eyigün, merkezi yerleştirme ile yaklaşık 6 bin önlisans ve lisans öğrencisinin Dicle Üniversitesi'nde okumaya hak kazandığını, özel yetenek sınavı ve lisansüstü sınavla birlikte bu sayının 7 bine ulaşacağını kaydetti.

Prof. Dr. Sabri Eyigün, 2012 yılı itibariyle 24 bin civarında olan öğrenci sayısının yaklaşık 26 bine yükseldiğini belirtti. Eyigün, ilk bine girerek başarılı olan ve Dicle Üniversitesi'ni tercih eden 10 öğrencilerinin olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl ilk defa Adalet Meslek Yüksekokulu'na 60 öğrenci aldık. Görevde bulunduğumuz dört yıl içerisinde öğrenci sayımızı yaklaşık 13 bin kişi artırmış olduk. Bu yüzde yüz bir artış anlamına gelmektedir. Başta öğretim elemanı sayısı olmak üzere üniversitemizle ilgili tüm gelişmeler aynı oranda artmış durumdadır." dedi.

FEN EDEBİYAT BÖLÜMLERİ BOŞ KALDI

Fen fakültesinin son yıllarda çok tercih edilmeyen bir kaç bölümü ile ikinci öğretimle öğrenci alan bir iki bölüm dışında, diğer tüm bölümlerde kontenjanların dolduğunu vurgulayan Eyigün, "Bir örnek vermem gerekirse fen fakültesi biyoloji bölümü birinci öğretim için açılan 88 kontenjandan 8'i dolmuştur, kimya bölümü için açılan 80 kontenjandan 8'i dolmuştur. Fizik bölümünün 77 kontenjanından ancak 1'i dolmuştur. Matematik normal öğretim tamamen doluyken 2. öğretim için açılan 80 kontenjandan sadece 4'ü dolmuştur. Geri kalan da büyük bir ihtimalle ek kontenjanlarla doldurulacaktır. Aksi halde söz konusu bölümler kapatılıp bu öğrenciler başka bir üniversiteye gönderilecek veya başka üniversiteden bize gönderilerek kontenjan doldurulacak." diye konuştu.

‘HER KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ’

İsteyen öğrenci ve velilerin otogardan alıp tekrar otogar ve hava alanına üniversitenin araçlarıyla bıraktıklarını anlatan Eyigün, "Bizler Dicle Üniversitesi olarak büyüyen ailemize yine bilimin aydınlığında, modern teknik ve fiziki donanımlı öğretim şartlarında, en kaliteli hizmeti sunacağız. Bu vesile ile üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve onlara 27 bin kişilik ailemize hoş geldiniz diyoruz." dedi.

ÜNİVERSİTEYE 45 YABANCI ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

Öğrencilerin adreslerine ve coğrafi dağılımlarına göre değerlendirmelerde bulunan Eyigün, şunları söyledi: "Memnuniyetle şunu belirtmek isterim ki tam 70 ilden üniversitemizi, dolayısıyla Diyarbakır'ı tercih eden öğrenci vardır. Van'dan Edirne'ye, Antalya'dan Çanakkale'ye kadar tüm illerimizden üniversitemizin tercih edilmesi üniversitemiz ve Diyarbakır adına gurur verici bir tablodur. Bunların dışında bu yıl 45 yabancı öğrenci üniversitemize yerleşmiş bulunmaktadır. Kayıt işlemleri devam ediyor. Ağırlıklı olarak Azerbaycan, Suriye, İran, Irak olmakla beraber, yine çok geniş bir yelpazeden üniversitemizi tercih eden öğrenciler söz konusudur. Örneğin Filistin, Ürdün, Almanya, Hollanda, Fransa, Amerika gibi ülkelerden de başvuru vardır."

Dicle Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı yeni dönem kayıtlarının 03 Eylül 2012 tarihinde başlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz