Görüş Bildir

Dikey Geçişler Başladı!

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, 22 Mayıs 2015 tarihinde başladı. Başvurular 4 Haziran 2015'te sona erecek. Adaylar, DGS'ye 26 Temmuz 2015'te girecek.

Dikey Geçişler Başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre; sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecekler.

DİKEY GEÇİŞLER

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvuru yapabilecek. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunlu.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formu'na başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabiliyor. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi