Eflatun'lu olmak için ter döktüler!

Özel Eflatun Okulları'na girebilmek için, yapılan "Eflatun'a giriş" sınavının birinci oturumu yapıldı. Diyarbakırlı öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sınavda hazırlanan soruların 45 günlük çalışma sonucu belirlendiği bildirildi.

Eflatun'lu olmak için ter döktüler!

Recep KAYA

DİYARBAKIR-Diyarbakır il genelinde, Özel Eflatun Okullarına "giriş sınavı" yapıldı. İlk oturumu dün yapılan sınavın ikinci oturumu bugün yapılacak. “Eflatun Giriş Sınavı”na Diyarbakırlı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eflatunlu olmak isteyen binlerce öğrenci günler öncesinden sınav için başvuruda bulundu.

SINAVDA TER DÖKTÜLER

Türkiye’nin önde gelen kolejlerinden birinde burslu okuma imkânı sunan Giriş Sınavı’na Diyarbakır ve ilçelerinden ve yakın illerden binlerce öğrenci katıldı. Eflatun Eğitim Köyü kampusunda gerçekleştirilen sınavda 4. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrenciler kendi akranlarıyla yarıştı. Sınavın sonucuna göre kategorilerinde başarılı olan öğrenciler,  Eflatun Okulları’nda burslu okuma şansı elde edecekler. Öğrenciler içerde ter dökerken veliler de Eflatun Okulları’nın kampus alanı içerisinde döktü. Veliler buarada okulu yakından görme ve tanıma fırsatı da buldular.

OKUL'DAKİ FAİLİYET ALANI

Birçok veli; okulun 34.000 m2 lik fiziki alanında, Uzay Bilimleri Merkezini, Diyarbekirevini, Yüzme Havuzunu, Buz Patenini, Binicilik Alanını,  gezerek heyecan ve stres atarak;  bir kısmı da çocukları ve eşiyle çimler üzerine kilim sererek sınavın bitimini bekledi.

BAŞARILI BİR SINAV OLDU

Sınavla ilgili açıklama yapan Eflatun Okulları Genel Müdürü Ahmet Aybak, “Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Eflatun Giriş Sınavı büyük bir katılımla gerçekleşmekte. Öğrencilerimiz Eflatunlu olmak için günler öncesinden sınav kayıtlarını yaptılar. Bunun için sınav komisyonumuz, kırk beş gün önce sınav sorularını ve kitapçıklarını büyük bir gizlilik içinde hazırladı. Sınavda görev alacak öğretmen ve yardımcı personeli belirledi ve bugünkü heyecanı bize ve siz değerli velilerimize ve öğrencilerimize yaşattı. Bu sınavdan amacımız sürdürebilir bir başarı elde etmektir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi bildirirken Diyarbakır halkının gönlünde yer edinmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Uluslararası eğitim arenasında bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz ki, dersanesiz eğitimi anlayışını benimseyerek 1.TEOG sınavı sonucunda birçok öğrencimizin tam puan alması bunu göstermektedir.”  dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz