Eğitimciler kapıştı

Eğitim-Sen ile Eğitim Bir Sen arasındaki çekişme devam ediyor. Hani ilçesindeki Eğitim Bir sen'in "moral geçisine" yönelik Eğitim Sen'den gelen eleştiriye, jet hızıyla Eğitim Bir Sen cevap verdi; "Sendikal mücadeleyi illegal örgütlerin arka bahçesi olarak görenler, bu alanda var olması beklenemez" diye eleştirdi.

Eğitimciler kapıştı

Eğitim-Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "Sendikal hak arayışı ve sendikal örgütlenmeyi üyelerinin hizmetinde sürdüren bir anlayışı esas alan sendikamız gerek yerelde ve gerekse ülke genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bizim için üyelerimizin çalıştığı ve hizmet ettiği her alan çalışma sahamızdır. Sendikal mücadeleyi illegal örgütlerin arka bahçesi olarak görenler bu alanlarda var olması beklenemez." dedi.

SENDİKALLAR KAPIŞTI

Memiş yazılı açıklamasında, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesinin, 9 Aralık'ta Diyarbakır'ın Hani ilçe kaymakamlığı ve Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliği'nin yeni atanan öğretmenler için düzenledikleri "Moral gecesi" etkinliği kamuoyuna suçmuş gibi yansıtması hak ve özgürlük mücadelesinin öncüsü olan sendikal anlayışa yakışmadığını iddia etti. Memiş, "Etkinliğe bütün sendikaların üyeleri ve kendi sendikalarının üyelerinde de katıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Yıllardır bölgede binlerce üyesi bulunmasına rağmen hiçbir etkinlikte üyelerinin çıkarını düşünmeyen sosyal dayanışma ve birlikteliğin gerekliliğine inanmayan bir zihniyetin sendikal kazanımları idrak etmesi beklenemez.

Sendikamızın yerelde ve kırsal kesimde çalışanlarına yönelik düzenlediği çalışmaları hazmedemeyen bir anlayış ancak çamur at izi kalsın mantığıyla hareket eden zavallılardır. Genel Yetkili Sendika olduğu yıllarda Ülke’yi talan ve yağma edenlerle kolkola tüyü bitmemiş yetimin hakkını gaspeden darbecilere çanak tutan bir anlayışı milletimiz unutmuş değildir.. Dünyada emsali görülmemiş bir darbe yalakalığı ile sendikal faaliyeti sürdürmek ancak bu zihniyete yakışır.

SENDİKAL FAALİYETLER

Kamu sendikalarının işlevinden bihaber daha çok marjinal örgütlerin arka bahçesi konumunda faaliyet sürdüren bir sendikal anlayış kamu çalışanlarının isteklerinden ve sorunlarından bigane olmaya mahkûmdur. Bir Kaymakamın sendika şubesini ziyaret etmesini hazmedemeyen bir anlayışın yıllar önce halkı kendi siyasi emelleri uğruna feda eden eski Türkiye anlayışına sahip zihniyetinin içki sofralarında bardak tokuşturmalarına tüm halkımız şahittir.

EĞİTİMCİLERİN ÇALIŞMALARI

Gerek il şubemizin gerekse ilçe teşkilatlarımızın başarılı çalışmalarını hazmedemeyen Okullarda üyelerimizin takdire şayan çalışmalarını ve başarılarını baskı ve sindirme ile engelleyen sendikal anlayış ancak örgüt militanlığı olarak tanımlanır. Biz icraat üretiriz onlar laf üretip çamur atar. Eğitim Seni Sendikamıza ve üyelerimize sataşmaktan vazgeçip hiç yapmadığı sendikacılığın asli vazifelerini bir an önce yapmaya davet ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz