Geleceğe dair hayali olan başarılı olur

Sanlıurfalı Girişimci ve OSM Ortadoğu Hastanesi Başhekimi İbrahim Halil Baysal, geleceğe dair hayalleri olan ve hayalini gerçekleştirmeye çabalayan herkesin başarılı olacağını söyledi.

Geleceğe dair hayali olan başarılı olur

 Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü, “Başarı Merdiveni Nasıl Çıkılır?” söyleşisinde bu hafta Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi Başhekimi İbrahim Halil Baysal ve Başhekim Yardımcısı Gürhan Güreser’i konuk etti. Deneyimlerin paylaşıldığı söyleşide konuşan Baysal, Şanlıurfa’nın en büyük yatırımlarından biri olduğunu belirttiği OSM Ortadoğu Hastanesi'nin, üniversite yıllarında kurduğu hayalin ürünü olduğunu vurguladı.

>Hastaneyi birlikte işlettikleri ortaklarının, tıp öğrencisiyken hayaline inanmayan arkadaşları olduğunu belirten Uzm. Dr. Baysal, “Bugün Şanlıurfa’nın en büyük özel hastanesini işletiyoruz. İyi bir hayal, iyi bir planlama, iyi bir ekip ve bu işe inanmışlarla yola çıktık. Şu anda 860 kişinin çalıştığı özel bir hastaneyi işletiyoruz. Bu işe 60 milyon dolar harcadık. Urfa’da barajdan sonra yapılan en büyük yatırımdır herhalde. Yan tarafımızda bir binamız var. Onu da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak planlıyoruz.” dedi.

>"HAYAL KURUN AMA KARŞILIĞI OLSUN"              

>Öğrencilere, “Sizler de hayal kurun ama kurduğunuz hayalin karşılığı olsun” tavsiyesinde bulunan Uzm. Dr. Baysal, “Benim olsun küçük olsun” duygusuyla hareket edenlerin büyüme çarkı karşısında zamanla eriyerek yok olduğunu hatırlattı. Sağlık Meslek Lisesi ile eğitim sektörüne yatırım yaptıklarını açıklayan girişimci Baysal, güncel hedeflerinin içerisinde tıp, diş hekimliği, eczacılık fakülteleri ile sağlık hizmetleri meslek yüksekokulunun da olduğu bir sağlık bilimleri üniversitesi kurmak olduğunu sözlerine ekledi.

>OSM Ortadoğu Hastanesi Başhekim Yardımcısı Gürhan Güreser de gençlere, öğrencilik yıllarını iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Kendini yetiştiren kişilerin meslek hayatında başarılı olacağını dile getiren Uzm. Dr. Güreser, birden fazla dil bilmenin önemini vurguladı. İki yıllık sağlık bölümü mezunlarının çalışma alanının her geçen gün arttığına da dikkat çeken Fiziksel Tedavisi ve Rehabilitasyon Uzmanı Güreser, “Mesela bir fizyoterapist doktorlardan sonra en rahat iş bulabiliyor. Sağlık branşı mezunları iş bulmada sıkıntı yaşamayacaklar. Çünkü bu mesleklerin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.” sözlerini kaydetti. Söyleşinin ardından, Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan, konuklara deneyimlerini öğrencilerle paylaştıkları için teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz