Milli Eğitim'de böyle atama görülmedi, Skandal

İzmir’in Karabağlar’daki Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü 2014 yılının Mayıs Ayında Valilik görevlendirmesi neticesinde İzmili Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Hizmetleri Müdür Yardımcısı olmuştu. Ancak bu müdür Tarık. U. Bu defa Valilik adına usulsüz bir atama ve akabinde başlatılan soruşturmayla gündemin birinci sırasına oturdu.

Milli Eğitim'de böyle atama görülmedi, Skandal

 Hürriyet’in haberine göre; İzmir’de daha önce soruları hazırlamış olduğu sınava girerek 99 puan alarak ismini duyuran İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tarık U. Şimdi de usulsüz atama suçlamasıyla gündemin birinci sırasına oturdu. Okul müdürü olduğu zaman kendi branşındaki sınıf öğretmenlerinin de atamasından sorumlu olan İl Müdür Yardımcısı Tarık U.’nun MEBBİS’e girerek, Halk Eğitim Merkezindeki öğretmen sayısını 3’e çıkardığı akabinde de eski Diyarbakır Valisi şimdi İzmir Valisi olan Mustafa Toprak namına da e-imza atarak kendi atamasını bu kadroya yaptığı iddia edildi.

>Skandal ortaya çıktı sonunda. Tarık. U, hakkında bakanlık soruşturma başlattı yapılan bu atama da yaklaşık bir ay sonra ‘sehven’ (yanlışlıkla) yapıldı denilerek geriye alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz