Görüş Bildir

Öğrenciler NASA'ya canlı bağlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) işbirliği sayesinde Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu, İstanbul Özel Kültür Lisesi ve Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, NASA merkezi ile e- konferans yaptı.

Öğrenciler NASA'ya canlı bağlandı
Öğrenciler, NASA'da görevli Dr. Umut Yıldız ve Oxfort Ünivresitesi Astrofizik bölümünde görevli Selçuk Topal ile e-konferansla canlı bağlantı kurdu, bilim adamlarına merak ettikleri ve çeşitli soruları yöneltip yanıtlarını aldı. NASA'da görevli Türk bilim adamlarının öğrencilere birebir bilgi verdiğini ve Türkiye'de Erzurum ile birlikte İstanbul ve Zongul'daki 3 okulda eş zamanlı video konfrens yapıldığını belirten Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi Fizik öğretmeni Zeynep Tuğba Kahyaoğlu, "NASA ile canlı bağlantıya öğrencilerin çok yoğun ilgisi oldu. Bu konferansı önce Fizik öğrencilerine vermek istedik ancak yoğun talep üzerine tüm öğrencilerin katılımını sağladık. Video konferans çok faydalı geçti. Öğrenciler çok zevk aldılar ve güzel sorular sordular. Canlı yayında twitter üzerinden de sorular soruldu. İki değerli bilim adamımızın öğrencilere kitap tavsiyeleri oldu" diye konuştu.
Konferansın çok bilgilendirici aynı zamanda farkındalık yarattığını ifade eden Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Selim Furkan Tekin ise şunları söyledi:
"Diğer ülkelerdeki gelişmeleri öğrenmiş bulunduk. Ülkemizin şu an astronomi açısından biraz geride olduğunu fakat bizim üzerimize düşen görevi yapıp geride kaldığımız kısmı tamamlamaya çalıştığımızı öğrendik. Aynı zamanda gururlandık da. NASA'da çalışan Türk bilim adamı ve Oxford'da doktora yapan bir hocamızla konuştuk. 'Uzay genişliyor mu ?', 'Uzayda ışık yılı farkı var mı ?', 'Uzaydaki gözlemlerimiz kaç yıl öncesine dayanıyor?' gibi merak ettiğimiz sorulara cevap aldık. Aynı zamanda uzaydaki patlamalardan Türkiye'nin nasıl enerji elde edilebileceğini sorduk. Biraz daha çalışmamız gerektiğini ve bu çalışmaların Türkiye'de biraz daha zaman istediğini söylediler. İnşallah ileride böyle bir çalışma olur ve biz bu çalışmanın içinde yer alırız."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi