Öğrencilere resim kursu

Tiyatro, fotoğrafçılık, satranç, halk oyunları atölyeleri, İngilizce ve bilgisayar kursundan sonra eğitim destek evinde resim kursu da açıldı. Resim kursuna ilk etapta iki sınıfa devam edecek olan toplam 25 genç kayıt yaptırdı.

Öğrencilere resim kursu

Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde lise ve üniversiteye hazırlık öğrencilerine yönelik yağlı boya ve karakalem resim kursları açıldı.

Tiyatro, fotoğrafçılık, satranç, halk oyunları atölyeleri, İngilizce ve bilgisayar kursundan sonra eğitim destek evinde resim kursu da açıldı. Resim kursuna ilk etapta iki sınıfa devam edecek olan toplam 25 genç kayıt yaptırdı. Kursiyerler haftada on beş saat olmak üzere toplam üç gün resim kursu görecek. Verilen resim kursunda yaş sınırlaması olmamakla birlikte mevcut kursiyer bileşiminin üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine hazırlananlarla Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor.

RESİM KURSU

Resim kursu, resim hocalarından Halim Hillez ve Azmi Turkut tarafından verilirken Konu hakkında bilgi veren Hillez, kurs sonunda sergi açmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu "Bağlar Belediyesi bünyesinde Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde resim kursu çalışmalarına başladık. Benim 10 öğrencim var ve öğrencilerin tümü Resim öğretmenliğine hazırlanmakta olup Güzel Sanatlar Lisesi'ne de devam etmekte. Amacımız bu kurs sonunda bir sergi açmaktır. Yine bir ressam grubunu yaratmak istiyoruz.

Çalışmalarımız şimdilik amatör düzeyde ama birkaç ay sonra da profesyonelliği yakalayacağız" dedi.

SOSYAL DESTEK

Üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine hazırlanan öğrencilerine eğitim veren Azmi Turkut ise amaçlarının çocukların yeteneklerini geliştirmek ve üniversiteye hazırlamak olduğunu vurguladı. Turkut şöyle devam etti: "Toplam 15 öğrencim var. Şu anda model üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimiz çok istekli ve kendilerini geliştirmek istiyorlar. Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz