Öğrencilerin demokratik seçimi

Ergani İlçe Öğrenci Temsilciliği'ne Süleyman Nazif Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Yurttaş seçildi.

Öğrencilerin demokratik seçimi
DİYARBAKIR  - Ergani İlçe Öğrenci Temsilciliği'ne Süleyman Nazif Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Yurttaş seçildi.

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri seçimleri yönetmenliği kapsamında Ergani’de öğrencilerin seçtiği 16 okulun öğrenci meclisi temsilcileri, ilçe öğrenci meclisi için sandık başına gitti.

Sermet Yalçın Anadolu Lisesinde yapılan Öğrenci İlçe Temsilcisi Seçimi'nde, 16 üyenin oyunu alan Süleyman Nazif Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Yurttaş, Ergani İlçe Öğrenci Temsilcisi seçildi.

  SANDIK BAŞINDA DEMOKRASİ Yapılan seçimden sonra açıklama yapan Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, seçme ve seçilme kültürünü bütün topluma yaymak, sosyal ve eğitim faaliyetleriyle de bu çalışmaları destekleyerek, demokrasi kültürünü toplumun her kesimine sunmanın eğitimin nihai hedefi olduğunu söyledi.

Atabey, "Her yıl ilçemizde ve Türkiye genelinde kendini temsil edecek birini seçen, oy kullanan, aday olan, başkan seçilen tüm öğrencilerimizin edineceği tecrübe, demokrasi kültürünün yerleşmesinde atılacak önemli bir adım olarak kabul edilmelidir. Bu kültürü edinmiş olan bir öğrenci, seçme ve seçilme yaşına geldiğinde alması gereken tüm tecrübeyi ve edinmesi mümkün olan tüm bilgiyi almış olacaktır. Bu bilinçte bir kişinin oy hakkını kullanırken ne kadar sağlıklı değerlendirme yapacağı da göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ SEÇİLDİ Yurttaş ise, oylamaya katılanlara teşekkür ederek, Ergani'yi temsil edecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Diyarbakır'da yapılacak il seçimlerinde seçilen öğrencilerin, 23 Nisan Milli Egemenlik Haftası içinde diğer illerin temsilcileriyle TBMM'de bir araya geleceği ve bizzat TBMM Başkanı'nın yöneteceği bir oturumda Türkiye Öğrenci Meclisi de kendi başkanını seçeceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz